Ілон Маск закликав колонізувати Марс до початку Третьої світової війни

755208482834996

Глава американської компанії Space X заявив, що пріоритетом для людства повинна стати колонізація Марса. Тільки там, на думку Маска, можна зберегти сліди нашої цивілізації на випадок глобальної катастрофи.

Виступаючи на щорічному ярмарку технологій SXSW в американському Остіні, Маск заявив, що в умовах загрози Третьої світової війни люди повинні прискорити створення бази на Марсі, де можна було б зберегти зразки життя з Землі, повідомляє The Guardian. «Марс знаходиться досить далеко від Землі, і у бази там більше шансів залишитися неушкодженою, ніж у бази на Місяці», - заявив Маск.

«Якщо трапиться Третя світова війна, то нам краще десь зберегти насіння людської цивілізації, щоб потім все створити заново, перескочивши відразу через темні часи», - сказав Маск.

Творець Space X нагадав, що його компанія працює над апаратом BFR, який вперше буде запущений в 2019 році, а згодом, як планується, зможе доставляти людей на Марс. При цьому він вказав, що створення на цій планеті колонії зажадає величезних ресурсів.

Маск також не погодився з тим, що в разі глобальної катастрофи Марс стане притулком лише для найбагатших. За його словами, місія буде дуже важкою. «Вона буде небезпечною, вижити буде складно. Небагато людей захочуть жити в первозданні часи», - сказав він.

Раніше, розмірковуючи про проект BFR, Маск зазначив, що «найважливіше, що буде корисно в цьому випадку, - просто загальна підтримка (...) і добра воля [з боку бізнесменів і громадськості]». «Я думаю, що, коли ми побудуємо космічний корабель, у нас буде підтвердження, що і інші компанії і країни можуть взяти і зробити те ж саме», - додав він, зауваживши, що зараз підприємці, «звичайно, не думають, що це можливо». «Але якщо ми це зробимо, вони теж вступлять в гру», - зазначив засновник SpaceX.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: