Садовий прокоментував збільшення тарифу на проїзд в електротранспорті Львова

IMG_0340

Більше 70% пасажирів в трамваях і тролейбусах Львова жодної гривні за проїзд не платять. Тому мова йде про подальше функціонування підприємства, оскільки ціна 3 гривні вже давно себе вичерпала.

Про це заявив журналістам міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Дивись.info.

Андрій Садовий також зазначив, що оплата карткою буде дешевшою, аніж оплата одноразової поїздки. «На сьогоднішній день ми виходимо на тариф 4 гривні, але для цього треба мати карточку. Це нормальна практика. Якщо одноразовапоїздка, тоді ціна буде 5 гривень», - пояснив Садовий.

За його словами, Антимонопольний комітет наразі це погоджує. «Мені це звичайно боляче. Але пенсіонери та ті, хто має пільги, фактично безоплатно сьогодні їздять в транспорті. Крім того, більше 70% пасажирів в трамваях і тролейбусах жодної гривні за проїзд не платять. Тому мова йде про функціонування нашого підприємства, адже ціна 3 гривні вже давно себе вичерпала», - пояснює мер Львова.

Він також відзначив, що перед нами стоять амбітні плани. «В цьому році маємо намір купити 50 нових тролейбусів і привезти 30 трамваїв, які вже їздили по Німеччині, але ще років 15 відпрацюють тут. А це все дуже багато коштує», - розповів Садовий.

За словами міського голови, підприємство йтак отримує від міста дуже велику підтримку. «Але ми не можемо дотувати всіх», - додав він.

Читайте також: Як давали зелене світло підвищенню тарифу на проїзд у львівському електротранспорті

Нагадаємо, у Львові вже підрахували, яким буде економічно обгрунтований тариф на проїзд в електротранспорті та подали його на розгляд Антимонопольному комітету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: