У Львові науковці та розробники отримають фінансову підтримку на реалізацію проектів

IMG_7968==
фото: Йосип Марухняк

Цьогорічним бюджетом передбачено виділити перші 50 мільйонів гривень на підтримку Фонду розвитку винахідництва.

У приміщенні Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» відбулося підписання меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Державною інноваційною фінансово-кредитною установою  (ДІФКУ) та Львівською облдержадміністрацією. Угоду підписали голова Львівської держадміністрації Олег Синютка та голова правління ДІФКУ Володимир Ставнюк, інформує прес-служба НУ «Львівська політехніка».

фото: Йосип Марухняк

«Старання Львівської політехніки отримують сьогодні визнання на загальноукраїнському рівні. Приємно, що Державна інноваційна фінансово-кредитна установа — структура, створена урядом для реалізації найкращих проектів, знаходить свою візію насамперед на Львівщині. Підписаний нами документ дасть змогу молодим активним людям, котрі мають свої ідеї, отримати суттєву фінансову допомогу на державному рівні і в кінцевому результаті реалізувати нашу мрію», - сказав голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Голова правління ДІФКУ Володимир Ставнюк наголосив, що меморандум спрямований передусім на підтримку українських науковців та винахідників.

«Держава знову розпочинає  підтримувати наших науковців, винахідників. Львівський регіон є для нас базовим, тут ми бачимо такі такі потужні та перспективні вищі навчальні заклади як Львівська політехніка та Національний університет імені Івана Франка. Цьогорічним бюджетом передбачено виділити їм перші 50 мільйонів гривень на підтримку Фонду розвитку винахідництва.  Ми хочемо, щоб максимальна кількість вітчизняних науковців залишалась в Україні. Сподіваємось, що після підписання меморандуму вони, отримавши фінансову підтримку, залишатимуться і працюватимуть в Україні».

Назвав Володимир Ставнюк і максимальну суму підтримки одного проекту - 200 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: