Оператори показали, як перевірити, чи підтримує картка 4G

internet-libertad-610x3301

Оператори показали, як перевірити, чи підтримує SIM-картка та телефон зв'язок четвертого покоління.

Оператори показали, як перевірити, чи підтримує SIM-картка та телефон зв'язок четвертого покоління.

Про це Lifecell, Vodafon та Kyivstar повідомили на сайтах та SMS-розсилками.

Нагадаємо, що 30 березня найбільші українські оператори Lifecell і Vodafone запустили надшвидкісний інтернет-зв’язок четвертого покоління у великих українських містах. Компанія Київстар планує впровадити 4G-покриття до 10 квітня 2018 року, пояснивши затримку у запуску очікуванням дозвільної документації.

Перш за все, Ваш мобільний телефон має підтримувати цю технологію. Перевірити це можна у налаштуваннях пристрою у розділі «Мобільні дані» (або «Стільникові дані», чи «Передача даних»).

Як налаштувати 4G на Android

Також можна скористатися послугами українських мобільних операторів. Так, lifecell пропонує перевірити, чи є готовим Ваш телефон до 4G, на своєму сайті або за коротким номером. Натомість, якщо Ви є абонентом “Київстар” або Vodafone, то треба набирати лише короткий номер.

Для абонентів Vodafone слід набрати *222# та кнопку виклику;
Для абонентів Київстар слід набрати *245*4# та кнопку виклику, щоб дізнатися, чи підтримує Ваша Sim-картка 4G, та *245*5# та кнопку виклику, щоб дізнатися, чи підтримує Ваш мобільний телефон 4G;
Для абонентів lifecell слід набрати *455# та кнопку виклику.

Зауважимо, що 4G підтримують не всі типи SIM-карток. Для такої послуги необхідно мати SIM-картку нового типу – USIM. Якщо ж у Вас ще стара SIM-картка, то її можна обміняти у найближчому магазині Вашого мобільного оператора.

Якими символами відображатиметься 4G у телефоні?

Все залежить від моделі Вашого пристрою. Так, у деяких гаджетах 4G може називатися LTE або навіть 4G Plus, в інших буде відображатися зрозумілим символом 4G.

Які переваги має 4G?

Завдяки 4G Ви зможете переглядати відео високої якості онлайн без затримок. До прикладу, на YouTube ролик в HD-якості завантажиться практично миттєво, а фільму у відмінній якості на це знадобиться 10-15 хвилин. Крім того, Ви зможете миттєво завантажувати файли, здійснювати відеодзвінки у найвищій якості, виходити в прямі ефіри з якісними онлайн-трансляціями та безперешкодно грати в онлайн-ігри. Але це ще не все: 4G – це також “інтернет речей”, “розумна” медицина, управління енергетикою та сільським господарством, електронні мобільні гаманці та мобільні паспорти mobile ID, а також інші smart-сервіси.

Скільки коштуватиме 4G?

Найбільші українські мобільні оператори поки обіцяють не збільшувати ціну за мобільний трафік. А дехто навіть пропонує тарифи, які є вигіднішими за ті, що були для 3G.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: