Садовий прокоментував підвищення вартості проїзду в електротранспорті Львова

IMG_2829

Вчора, 10 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив підняття тарифів в електротранспорті Львова. 

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий закликав мешканців користуватися місячними картками, що значно здешевить вартість одної поїздки, передає кореспондент Дивись.info.

«Я аналізував ціни, які сьогодні є на проїзд в електротранспорті в інших містах України. Так-от, ціна за купівлю місячної карточки у Львові є одна із найнижчих з усіх міст України. Тому я рекомендую львів’янам мати карточку, що значно здешевить вартість одної поїздки», - заявив Садовий.

Читайте також: Їздити по-новому: У Садового розповіли деталі про нові тарифи та полювання на зайців

«Звичайно, маючи багато гостей та туристів, вони будуть купувати одноразовий квиток вже за 5 грн. Так ми хоча би частково компенсуємо ті збитки, які ми маємо на електротранспорті. Близько 70% всіх пасажирів – це пільговики, які не платять за проїзд. А купити новий трамвай – це більше 30 млн грн. Купити новий тролейбус – це ще більше 5 млн грн. Де ці кошти брати? У нас виручка не покриває навіть витрат на функціонування самого підприємства», - наголосив мер Львова.

За словами Садового, громадські слухання були зроблені за ініціативи колег-депутатів, як ще одна можливість не допустити підвищення. «Але вони не запропонували інших варіантів, яким чином збалансувати ситуацію. Якщо Антимонопольний комітет погоджує вартість проїзду в рамках 5 гривень, то що місто має робити? В нас дуже багато людей, які мають геніальні ідеї. Всі хочуть все безплатно, а звідки брати гроші. Ми робимо в рамках чинного законодавства», - додав Андрій Іванович.

Читайте також: Тарифна нічия: Як у Львові «громадськість» мало не погодила підвищення вартості проїзду в електротранспорті

Своєю чергою, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак наголосив, що тариф на проїзд у львівських маршрутках наразі не планують збільшувати, адже «невідомо, хто виграє конкурс». За його словами, конкурс на визначення перевізників на автобусних маршрутах міста оголосять наприкінці квітня або у першій декаді травня.

«На кінець квітня, або першу декаду травня, ми виходимо на оголошення конкурсу про визначення перевізників на автобусних маршрутах. Після цього визначаємо переможців, з якими будемо укладати договори. Можливо прийдуть інші перевізники і буде конкуренція та збільшиться кількість маршруток на ринку», – додав Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: