Google припиняє продаж смартфонів Pixel і Pixel XL 

7_main

Компанія Google припинила продажі своїх смартфонів Pixel і Pixel XL в онлайн-магазині Google Store.

Проте покупці все ще можуть знайти ці телефони у сторонніх роздрібних торговців, наприклад Amazon і eBay, пише Gizmodo.

Представники Google підтвердили Gizmodo, що пристрої більше не будуть доступні для купівлі безпосередньо у компанії.

При цьому власники пристроїв мають знати, що рішення Google припинити їх продаж означає, що підтримка телефонів також скоро завершиться. Згідно з документацією від Google, оновлення Android для Pixel і Pixel XL гарантуються тільки до жовтня 2018 року. Оновлення безпеки будуть припинені в жовтні 2019 року.

Якби не відсутність підтримки Google, Pixel і Pixel XL були б цілком життєздатними, нехай і злегка застарілими смартфонами. У телефонах є процесор Qualcomm Snapdragon 821, який далеко не застарів, 4 ГБ оперативної пам'яті і камера, яку хвалять рецензенти.

За даними директора International Data Corporation Франсиско Джеронімо, пристрій було складно купити, при цьому компанії вдалося відправити всього 3,9 мільйона одиниць Pixel і Pixel XL в 2017 році. Для порівняння, Samsung продала 33 мільйони своїх флагманських пристроїв Galaxy S8 і Note 8 протягом того ж періоду.

Нагадаємо, смартфони Pixel і Pixel XL прийшли на зміну лінійці Nexus. Їх дебют відбувся в жовтні 2016 року. Таким чином, вони продавалися півтора року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: