Куратор одного з найвідоміших музеїв світу обере скульптуру-символ Карпат для Моршина

За підсумками конкурсу скульптуру символу Карпат - євразійської рисі - встановлять у Моршині.

Про це повідомляють організатори конкурсу, всеукраїнський проект «Разом за природу».

Конкурс відбуватиметься з 11 квітня по 22 червня 2018 року. Прийом заявок триватиме до 15 травня 2018 року. До участі запрошують митців віком від 18 років, які мають представити ескізи скульптур, створені спеціально для проекту. Призовий фонд конкурсу складає 90 000 гривень. Подати роботу можна тут.

За задумом організаторів, проект має привернути увагу до проблеми зникнення рідкісних тварин з екосистеми Карпат та створити новий туристичний символ Моршина.

Читайте також: Коли працюю, відчуваю себе дитиною з конструктором, — львівській скульптор про роботи, творчість і розвиток міста

До складу журі конкурсу увійшли кураторка відділу сучасної скульптури одного з найвідоміших музеїв світу Victoria and Albert Museum Меліса Хамнетт (Великобританія), голова фонду «Мистецтво і сучасність» при Центрі сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» Анна Раковска (Польща), мистецтвознавець і куратор проектів «Мистецького Арсеналу» Олександр Соловйов (Україна), мистецтвознавець і співвласник аукціонного дому «Золотий перетин» Олексій Василенко (Україна), представник «Моршинської» Марко Ткачук та міський голова Моршина Руслан Ільницький.

Кураторкою «Символу Карпат» стала Катя Тейлор, випускниця коледжу Christie's Education та одна з провідних експертів сучасного мистецтва в Україні.

«Скульптура в публічному просторі Моршина піднімає питання екологічних проблем Карпат для людей різних поколінь та інтересів, ― говорить Тейлор. ― Також «Символ Карпат» стане атракцією для мешканців та гостей міста і ще одним приводом приїхати в Моршин. Адже світовий досвід демонструє, що сучасна скульптура здатна не тільки викликати на діалог, але й міняти сприйняття міст, ставати точкою тяжіння».

Десять найкращих ескізів конкурсних робіт, які обере журі, будуть експонуватися у Моршині під час Дня міста 16-17 червня 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: