Після блокування Telegram у Росії заговорили про заборону VPN-сервісів

cbec703addd790c17dea56da75e63a71
Фото: ТСН

Держдума Росії у зв'язку з блокуванням месенджера Telegram проаналізує необхідність законодавчо виключити використання VPN-сервісів.

Про це заявив заступник голови комітету Держдуми РФ з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку Володимир Крупенников, пише Економічна правда, посилаючись на російські ЗМІ.

«Роскомнадзор ще не стикався з блокуванням такого масштабу. Зараз ми подивимося, чи буде потрібно приймати додаткові законодавчі заходи, щоб виключити використання VPN, відповідно, будемо думати, як це зробити», - сказав Крупенников.

13 квітня Таганський суд Москви ухвалив заблокувати месенджер Telegram на території Росії за відмову передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

У своєму телеграм-каналі Павло Дуров, коментуючи блокування Telegram, заявив, що конфіденційність у мережі не продається, а права людини не мають бути скомпроментовані зі страху чи жадібності.

Адвокати міжнародної правозахисної організації «Агора», яка представляє інтереси Telegram, заявили про плани оскаржити вирок суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: