Через Telegram у Росії почали блокувати IP-адреси Microsoft

2017-05-16_18-19-07__015076ce-3a4b-11e7-939e-06f7ed071225
Фото: ілюстративне

Федеральна служба РФ по нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) включила в реєстр заборонених сайтів декілька десятків тисяч IP-адресів хмарної платформи Azure, що належить Microsoft.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на портал Meduza.io.

Там проаналізували неофіційну копію вивантаження реєстру, що направляється провайдерам.

Згідно з цими даними, Роскомнагляд розпорядився заблокувати підмережу 51.136.0.0/15, в яку входить 131 тисяча IP-адресів. В офіційному списку IP-адресів дата-центрів Azure вказана підмережа 51.136.0.0/17(32 тисячі адресів, що входять в заблокований Роскомнаглядом діапазон). Інші адреси з включеної в реєстр підмережі також відносяться до Microsoft.

Azure — це хмарна платформа Microsoft, яку користувачі і компанії можуть використати, наприклад, для зберігання даних, розміщення інтернет-проектів і роботи з алгоритмами машинного навчання. Діапазон адрес, який потрапив в реєстр заборонених сайтів — це тільки один з декількох тисяч, що відносяться до Azure.

Як повідомлялося, 13 квітня суд в Москві прийняв рішення негайно обмежити доступ до Telegram в Росії на вимогу Роскомнагляд внаслідок відмови Telegram надати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

Роскомнагляд з 16 квітня вніс в реєстр заборонених сайтів більше 18 мільйонів IP—адрес великих хостінг-провайдерів — Google, Amazon і Digital Ocean, намагаючись заблокувати Тelegram.

Сам месенджер продовжує працювати у більшості російських користувачів, проте із-за масових блокувань відбуваються перебої з доступом до інших популярних сайтів і сервісів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: