На Львівщині завершується термін подачі проектів розвитку українських Карпат

567f0f36aec5fd75c5e3b72e59a6c086
Фото: ednist.info

Термін подачі проектів на конкурс ініціатив місцевих карпатських громад, який спільно реалізовуватиметься чотирма областями – Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською та Чернівецькою триває до 1 травня.

Термін подачі проектів на конкурс ініціатив місцевих карпатських громад, який спільно реалізовуватиметься чотирма областями – Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською та Чернівецькою, триває до 1 травня.

Про це в коментарі ІА Дивись.info розповіла виконавча директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати - Україна» Галина Литвин.

Вона зазначила, що 1 травня - дедлайн подачі заявок для участі у конкурсі.

«В рамках конкурсу можна подавати проекти у таких пріоритетах: це охорона історико-культурної спадщини, промоція природної спадщини, розвиток інформаціно-комунікаційних технологій і транскордонна співпраця», - зазначила Галина Литвин.

При чому, вона зауважила, що у контексті транскордонної співпраці обов'язковою є наявність партнера по той бік кордону.

«Якщо ми говоримо про Карпати, то маємо на увазі партнерів із Польщі, зі Словаччини, Угорщини чи Румунії. Окрім того, співпрацю можна подавати у двох блоках: обласні проекти, які будуть реалізуватися на території однієї області і такі проекти будуть фінансуватися із обласних бюджетів, відповідно Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей. Або міжобласні проекти, які передбачають співпрацю між партнерами з кількох областей», - пояснила виконавча директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати - Україна».

За її словами, ці проекти будуть фінансуватися напряму організацією «Єврорегіон Карпати - Україна», яка також відповідає за проведення конкурсу.

«Максимальні кошти, які можна отримати за конкурсом - це 250 тисяч гривень. Розмір власного внеску становить як мінімум 20 %. Тобто у випадку, якщо ви подаєте проект на 250 тисяч гривень розміру гранту, то маєте мати 50 тисяч гривень», - сказала Галина Литвин.

Вона також розповіла, що подавати проекти можуть органи місцевого самоврядування усіх рівнів, - починаючи від сільських, селищних, районних і навіть обласних рад, а також громадські організації, благодійні фонди і органи самоврядування.

За словами пані Галини, саном на сьогодні вже надійшло 8 проектних заявок, але очікують, що їх буде значно більше, адже загалом цього року зможуть профінансувати майже 30 проектів, які сприятимуть розвитку українських Карпат.

«Переважна більшість проектів, які ми отримали, стосується промоції і збереження історико-культурної спадщини, природної спадщини, а також маємо проекти в сфері інформаціно-комунікаційних технологій», - додала Литвин.

Додамо, прийом заявок на ці конкурси завершується 1 травня о 18:00 год. Максимальний обсяг фінансування з обласного бюджету – 250 тис. грн. Обов'язковий власний внесок не менше 20%.

Із детальними умовами конкурсу можна ознайомитися - тут.

Читайте також: На Львівщині реалізують 10 нових проектів за кошти Євросоюзу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: