Роскомнагляд заблокував ІР-адреси Facebook, Twitter та «ВКонтакте»

1494931993_shtue

Роскомнагляд заблокував одну з чотирьох основних ІР-адрес сайту соцмережі «ВКонтакте». Окрім vk.com заблокованими виявились Yandex, Liveinternet, Facebook та Twitter.

Про це свідчать дані моніторингового сервісу Pastebin, який у режимі реального часу відслідковує заблоковані Роскомнаглядом ІР, передає Громадське.

У соцмережах висунули версію, що Роскомнагляд міг заблокувати саме ті ІР-адреси, якими користувалася людина, що відкрила одночасно на своєму пристрої і месенджер Telegram.

Раніше Роскомнагляд вимагав від Apple та Google видалити Telegram. Згодом відмство вимагало від Amazon та Google закрити доступ до ІР-адрес для месенджера.

Нагадаємо, 16 квітня у Росії почали блокувати Telegram. Крім того, у країні заявили, що блокуватимуть інструменти для обходу заборони Telegram. Того ж дня Роскомнагляд почав блокувати ІР-адреси компаній Amazon та Google, хостинг яких використовує заборонений месенджер.

Суд РФ постановив заблокувати месенджер Telegram на території Російської Федерації 13 квітня. Причиною стала відмова надати представникам ФСБ ключі шифрування, які дозволили б їм читати листування користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: