Apple Pay в Україні: як підключити та розплачуватися

8ec660e5cd4ceb

17 травня 2018 року в Україні запрацювала платіжна система Apple Pay. Першим і поки єдиним банком, що підтримує Apple Pay, став «ПриватБанк». Україна стала 26 країною, в якій доступна система.

Редакція ІА Дивись.info вирішила розібралася, як працює Apple Pay, як до неї прив'язати карту та як нею можна розплачуватися.

Для чого потрібна Apple Pay

Платіжна система Apple Pay, за задумом інженерів, повинна замінити пластикові банківські картки. Вона дозволяє використовувати смартфони iPhone і «розумні» годинник Apple Watch для оплати покупок в магазинах, кафе та інших закладах.

При платежах гроші знімаються відразу з прив'язаної банківської карти. Компанія не бере комісію за використання Apple Pay.

Згідно зі статистикою сервісу, щотижня до Apple Pay приєднуються близько мільйона нових користувачів. При цьому в США вже більше 90% всіх безконтактних платежів здійснюються за допомогою Apple Pay.

Карту якого банку потрібно мати, щоб платити за допомогою Apple Pay

Першим українським банком-партнером Apple Pay став «ПриватБанк». Тому зараз скористатися платіжною системою можуть тільки власники кредитних і дебетових карт Mastercard, випущені «ПриватБанком».

джерело: facebook.com/privatbank

У яких закладах можна заплатити за допомогою Apple Pay

Розплачуватися за допомогою Apple Pay в магазинах можна з iPhone SE, iPhone 6 і новіших моделей, а також з Apple Watch.

На сайті Apple відзначається, що платіжна система працює «всюди, де приймаються безконтактні платежі».

Йдеться про терміналах в магазинах, кафе і ресторанах, на яких вказано один із значків безконтактної оплати.

Всього в світі більше 11 мільйонів локацій, де доступний Apple Pay.

Наскільки безпечні платежі через Apple Pay

Apple стверджує, що номери карт не зберігаються ні на пристроях, ні на серверах компанії. При здійсненні платежу Apple не передає магазину номер карти, а відправляє тільки спеціальний ідентифікаційний код, який шифрується і зберігається локально на iPhone.

Компанія також стверджує, що не зберігає дані про платежі користувача і не становить його платіжний профіль — наприклад, для таргетування реклами.

Для підтвердження платежу в Apple Pay використовується вбудований в iPhone сенсор відбитка пальців Touch ID. Через Phone Х потрібно двічі клікнути на бічну кнопку, подивитися на Face ID і піднести телефон до термінала. Apple Watch — натиснути двічі на довгу бічну кнопку і утримувати годинник біля термінала. Ви відчуєте пульсацію.

У разі втрати iPhone, iPad або Apple Watch, припинити можливість оплати через Apple Pay можна за допомогою функції «викрадено» (lost mode).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: