Львівського священика, якому збирали кошти на лікування, прооперували в Талліні

19718598_1820963431552264_2031140672_o

Греко-католицького священика отця Тихона з Донецька, якому збирали кошти на операцію з видалення лімфатичної пухлини на нозі, успішно прооперували.

Про це священик Тихон Кульбака написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Шановні мої друзі, я живий! Більшу частину дня провів у ліжку, давався взнаки наркоз, щось я його важко переношу. За словами лікарів, операція пройшла вдало, але затягнулася - як раз під час моєї операції виявився брак медичного обладнання, хірургічного степлера, який шиє тканини, тому частину роботи мусили доробляти вручну (от же ж балювані естонські лікарі). Перед операцією анестезіологічна сестра зробила мені коротку оглядову екскурсію операційною, не встаючі з стола - це просто ВАУ, як космічний корабель!!!! Лікарня має у блоці 18 операційних, обладнаних фантастично, дуже цікава технологія прийому хворих у операційний блок. Під час наркозу щось трохи снилося, приємне, сон обірвали в реанімації, коли мене будили. Про щось спілкувався з сестрами та лікарями реанімації- зараз вже не пам'ятаю. Навіть ледь пам'ятаю те відео, що вчора записав, робив це на автопілоті. Вчора вже ходив по палаті. Сьогодні ще було важко після наркозу, але по обіді лікар змусив пройти 2 км., то ж виходив на двір. Маю проблему з кішківником, традиційну, після наркозу, намагаємося її вирішити. Дають знеболююче, але дискомфорт трохи є», - написав священик.

Отець Тихон Кульбака - переселенець з Донецька, а нині — священик у греко-католицькому храмі у Львові.

Отець Тихон Кульбака править служби у Храмі Блаженного Священномученика Миколая Чарнецького вже третій рік та наставляє своїх прихожан на порозуміння та взаємоповагу.

Читайте також: Ми маємо купу упереджень одне до одного, але вони розвіюються, коли ми спілкуємося, — отець Тихон Кульбака (інтерв’ю)

У серпні 2014 року він переїхав до Львова з окупованого Донецька. До того — організував у місті на сході молитовний майдан. Опісля — були полон і тортури з боку окупантів за це.

Як повідомлялося раніше, у 2009 році в судинах ноги о. Тихона була агресивна пухлина, гемангіоендотеліома. Священик переніс операцію і кілька курсів хіміотерапії. Після полону рівень онкомаркерів став критичним. Йому провели курс хіміотерапії, операцію з видалення виразки шлунка, а також радикальне лікування цукрового діабету.

Матеріал зі священиком, який підготувала ІА Дивись.info, про пошуки взаєморозуміння у часи війни дивіться тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: