Мостиська лікарня закупить пальне за найвищими цінами

796718

Мостиська комунальна центральна районна лікарня уклала угоду на поставку пального вартістю понад 304 тисячі гривень, відхиливши три дешевші пропозиції.

Про це стало відомо із сайту публічних ProZorro.

Тендер на поставку дизпального та бензину було оголошено 5 квітня. На торги зголосилися чотири компанії: ТОВ «Кондор Логістик», ТОВ «Манго-груп», ПП «Окко контракт» та ТОВ «Лівайн торг». Запропонована суму контракту – 362590 гривень. Найдешевшу пропозицію зробило ТОВ «Кондор Логістик» – 298934 гривень, найдорожчу – ТОВ «Лівайн торг» – 304766 гривень, але саме їм замовник віддав контракт на поставку 4690 літрів дизпального по 25 гривень за літр та 7240 літрів бензину А-92 по 25,90 гривні за літр.

Тендер комітет відмовив ТОВ «Кондор Логістик» на підставі не відповідності низки документів вимогам, зокрема довідка, що містить інформацію про працівників і їхній досвід роботи, не відповідає встановленому зразку. Та сама вимога була порушена і ТОВ «Манго-груп». Утім, усі надані довідки, практично не відрізняються. Натомість пропозицію ПП «Окко контракт» відхилили через відсутність сертифікатів якості тощо.

ТОВ «Кондор Логістик» направив на адресу тендерного комітету лист-оскарження, в якому зазначається, що законом не визначений зразок документів. Натомість форма технічного завдання фактично є специфікацією та містить інформацію, що неодноразово зазначена учасником в інших документах. Однак тендерний комітет все ж відхилив апеляцію.

Додамо, що переможець торгів – ТОВ «Лівайн торг», яке належить до бізнес-орбіти олігарха Ігоря Коломойського, б’є рекорди за отриманими державними тендерами. За 10 місяців існування компанія виграла тендерів на понад 642 мільйони гривень. Зокрема тендер на 6 мільйонів 143 тисяч гривень ТОВ «Лівайн торг» віддало ЛКП «ШРП Залізничного району», а на понад мільйон 652 тисячі гривень – від департаменту цивільного захисту ЛОДА. В обох торгах дешевші пропозиції були відхилені.

Натомість найбільшу угоду ТОВ «Лівайн торг» уклало з ПАТ «Енергопостачальна компанія Одесаобленерго» на вражаючі 80 753 292 гривень, друге місце належить КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф «Дніпропетровської обласної ради» – 31 941 690 гривень і третє ПАТ «Полтаваобленерго» – 31 740 230 гривень.

Крім того, незважаючи на нетривалий час існування компанії, вона фігурує у низці судових справ, зокрема у кримінальному провадженні, за підозрою у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою, яке перебуває у провадженні СУ ГУ НП Вінницькій області. А також  ТОВ «Лівайн торг» є відповідачем у господарському спорі у справі ТОВ «Луї Дрейфус компані Україна». Йдеться про переведення на рахунки компанії майже двох мільйонів гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: