Facebook надавав доступ до даних користувачів 60 виробникам телефонів

2013-05-29t142506z_2038230383_gm1e9530ens01_rtrmadp_3_facebook-hate-speech-pic905-895x505-78990

Американська компанія Facebook за останні десять років надавала доступ до даних користувачів 60 виробникам мобільних телефонів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання The New York Times.

«Компанія Facebook протягом останнього десятиліття уклала угоди з обміну даними зі щонайменше 60 виробниками пристроїв включно з Apple, Amazon, BlackBerry, Microsoft та Samsung», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, деякі виробники в низці випадків отримують доступ не лише до інформації самого користувача, а й до даних його друзів у соцмережі без їхньої згоди.

Повідомляється, що більша частина угод, відповідно до яких виробники смартфонів отримують доступ до даних користувачів Facebook, досі діє, хоча компанія почала від них відмовлятися.

Водночас представники Facebook стверджують, що ці угоди відповідають вимогам Федеральної комісії з торгівлі США. У компанії також наголошують, що за час дії угод не було зафіксовано випадків зловживання отриманими даними.

«Це як поставити замок на двері і з'ясувати, що слюсар вже дав ключі всім своїм знайомим, які тепер можуть увійти і порпатись у ваших речах без дозволу», - заявив колишній головний інженер Федеральної комісії з торгівлі, консультант Ашкан Солтані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: