Мистецтво, музика, кіно: головні українські фестивалі цього літа

Фестивальний сезон вже в розпалі, і квитки на головні музичні події розкуповують зі швидкістю світла.

Якщо ти (як і ми) занадто довго збирався, щоб вибрати фест цього літа, тримай список з 10 потужних фестивалів, де ще не настав soldout. 

Porto Franko

Дата: 13-17 червня.

Локація: різні локації в Івано-Франківську

Вартість: від 80 гривень

Порто Франко – це фестиваль сучасного мистецтва: не всім зрозумілого, проте привабливого та інтригуючого. Цього разу митці перетворять місто на повітряний порт, тож поруч із відомими світовими акторами, співаками, музикантами, художниками виступатимуть літаки та гелікоптери.

На музичній сцені Porto Franko виступлять The Gitas (Лос-Анджелес), Bloom Twins (Лондон), J. Bernardt (Бельгія), All The People (Лондон), а також українські гурти LATEXFAUNA, «Pianoбой», «Вагоновожаті» та «Хамерман Знищує Віруси ». А за літературну частину відповідатимуть Юрій Іздрик, Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Тарас Прохасько. Крім того, на фестивалі будуть виставки, лекції, кінопокази та концерти електронної музики.

Respublica Fest

Дата: 31 серпня - 2 вересня

Локація: Хмельницький

Вартість: від 450 гривень

Цього року фестиваль переїхав з Кам'янця-Подільського до Хмельницького. Родзинка програми - британці The Qemists. Також в лайн-апі Latexfauna, KARNA, Qarpa, «Один в Каное», «Фіолет» та інші.

BeLive

Дата: 21–24 червня.

Локація: НСК «Олімпійський», Київ

Вартість: від 1550 грн

Новий фестиваль, що має всі задатки стати яскравою подією: Everything Everything, Hurts та Jamiroquai на головній сцені, Jan Blomqvist на нічній, Latexfauna, The Erised, Alina Pash та інші на My Music Stage, а також купа інших зон із розвагами.

До того ж, BeLive - це не тільки про музику. Цей фестиваль організовує команда маркету «Вулична їжа», яка вже кілька років робить великі події на арт-заводі «Платформа». За словами організаторів, фестиваль стане симбіозом кращих міських тусовок, де є місце музиці, стендап, кіно, мистецтва, моди, спорту, їжі і не тільки.

Leopolis Jazz Fest

Дата: 27 червня–1 липня.

Локація: різні локації у Львові

Вартість: Усі квитки на головну сцену продані, решта безкоштовно

Британський шибеник Джеймі Каллум, Роберт Гласпер із супергуртом титулованих музикантів, легендарні Ахмад Джамал і Маркус Міллер та багато інших — Alfa Jazz перетворився на Leopolis Jazz та не перестав бути музичним святом світового рівня.

Читайте також: Leopolis Jazz Fest збере 170 світових зірок. Повна програма фестивалю 

На фестивалі буде три сцени, які розташуються під відкритим небом в центрі Львова. Концерти на двох з них - на площі Ринок та біля Палацу Потоцьких - будуть безкоштовними. Більш того, джаз лунатиме з двоповерхового автобуса-кабріолета з живими бендами на даху. Він курсуватиме в дні фестивалю по всьому місту.

Atlas Weekend

Дата: 4–9 липня. 

Локація: ВДНГ, Київ.

Вартість: 1950 грн, 500 гривень абонемент у наметове містечко

Найамбітніший фест країни переживає не кращий рік, проте вже оголосив кілька десятків артистів, які зроблять гучно і драйвово. На чолі, звісно, The Chemical Brothers із захопливим шоу.

Читайте також: Як Київ одним Атласом забрав у Львова звання фестивальної столиці України 

Файне Місто

Дата: 19–22 липня. 

Локація: Іподром, Тернопіль.

Вартість: 990 гривень, 250 гривень абонемент у наметове містечко.

Тернопіль прийме фестиваль з 19 по 22 липня на території місцевого іподрому. Серед хедлайнерів - The Rasmus, Тар'я Турунен і Oomph!. Також на фесті виступлять Pianoбой, «Тартак», Kozak System, «Один в каное» та інші.

UPark Festival

Дата: 25–26 липня. 

Локація: стадіон «Динамо», Київ

Вартість: 2700 гривень

Наразі цей літній фестиваль з найгучнішими іменами в лайн-апі з усіх українських. В рамках UPark в Києві 25-го липня виступлять Gorillaz, Kaleo, Tove Lo, Little Dragon, YUKO. 26-го липня для відвідувачів відіграють Massive Attack, Bonobo, Young Fathers, ONUKA. Крім музики там також пройде арт-маркет і буде великий фудкорт.

Koktebel Jazz Festival

Дата: 16–19 серпня. 

Локація: Чорноморськ, Одеська обл.

Вартість: від 145 гривень

Музичний фестиваль, який до 2014 року проходив у Криму, цьогоріч відбудеться в Чорноморську, неподалік Одеси. Із такими хедлайнерами, як Morcheeba та Koop Oscar Orchestra, цього року фест буде особливо ніжним.

Zaxidfest

Дата: 24–26 серпня. 

Локація: Родатичі, Львівська обл.

Вартість: 1200 гривень, 450 гривень абонемент у наметове містечко

Один з найбільш масштабних опен-ейрів України, для любителів рок-музики та наметових містечок. Bullet For My Valentine, Sepultura, Therion, We Butter The Bread With Butter — організатори складають безкомпромісний лайнап із чемпіонів у важковагових категоріях.

Читайте також: ПостЗахідний синдром, або як пройшов найбільший музичний фестиваль літа 

Brave Factory

Дата: 25–26 серпня.

Локація: завод Метробуд, Київ.

Вартість: 1155 гривень.

Тільки смілива музика. Культовий Squarepusher, продюсер і нейробіолог Floating Points, елегантні Hidden Orchestra, замаскований принц темного електро DJ Stingray, німецький техно-діджей Chris Liebing, паризька хаус-бригада Apollonia — самі вершки, і це лише початок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: