Зубна щітка із паперу: український стартап назвали одним із найкращих у світі

CE059249-FC0E-4A59-9C74-26E44F0E6116_w650_r0_s

Українська компанія Effa ввійшла до п’ятірки кращих стартапів світу в сфері клімату на конкурсі в Німеччині. Українці презентували одноразову зубну щітку, виготовлену з переробленого паперу та екологічно чистих матеріалів.

Про це пише Голос Америки.

Всього на конкурс Clim@, що вперше проводився організацією Finance in Motion у Франкфурті, було подано триста заявок. Рівень учасників, за словами співзасновниці Effa Дар’ї Василенко, – дуже високий, а їхній стартап – чи не наймолодший: йому саме виповнюється рік.

«Ми дуже молоді, але вже зробили перші прототипи, отримали перші великі замовлення з Європи та розпочали процеси сертифікації та патентування», – говорить Дар’я.

Щітки Effa, за словами розробників, прості у використанні, дешеві та стильні. Вони насамперед стануть у пригоді тим, хто багато подорожує, не шкодячи природі. Щодня готелі та авіалінії викидають приблизно 6 тонн пластикових одноразових щіток, говориться на сайті конкурсу.

Ідея прийшла Іллі Кічуку, який є засновником і співдиректором компанії.

«Ілля – промисловий дизайнер і часто працює з винаходами та різними речами, – розповідає Дар’я. – У певний момент він замислився про безвідповідальне використання пластику в одноразових щітках, які вживаються лише 3 хвилини».

Минулого року компанія Effa стала переможцем українського етапу конкурсу чистих технологій ClimateLaunchpad, який організувала неприбуткова організація Greencubator, заснована братами Андрієм і Романом Зінченками. Команда стартапу бажає своєю діяльністю допомогти місії Greencubator.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: