Смартфони Samsung таємно розсилають фото користувача випадковим контактам

90_main

Попередньо встановлений в смартфонах додаток Texting від Samsung відправляє випадкові фотографії власника іншим людям.

З проблемою зіткнулися навіть власники останніх моделей, Galaxy Note 8 і Galaxy S9, повідомляє Новое Время.

Відповідно до звітів користувачів, проблема пов'язана з текстовим додатком за замовчуванням на пристроях Galaxy, який з незрозумілих причин помилково відправляє зображення, які знаходяться на пристроях, в випадкові контакти з SMS. Один користувач Reddit навіть стверджує, що замість відправки однієї фотографії Samsung відправив всю свою фотогалерею контакту посеред ночі.

На щастя для цього користувача, фотографії були відправлені близькій людині. Але для інших людей, у яких, можливо, фотографії відправлялися бізнес-партнерам або начальству, помилка могла викликати великі неприємності.

Найстрашніша частина цієї помилки полягає в тому, що, коли програма Samsung Message відправляє фотографії іншим людям, вона, як повідомляється, не залишає ніяких доказів її застосування, а це означає, що люди можуть не знати, що їхні фотографії були випущені «на волю», поки не стало надто пізно.

На думку більшості користувачів, цю помилку викликає дивне взаємодія між додатком Samsung і недавніми оновленнями профілю RCS, які розгорнулися у стільникових операторів, включаючи T-Mobile. Мета RCS (Rich Communication Services) - покращити застарілий протокол SMS, додавши туди нові функції, такі, як поліпшення обміну мультимедіа.

Відповідаючи на питання про зауваження клієнтів, Samsung відправив Gizmodo заяву, в якій йдеться: «Ми знаємо про звіти з цього питання, і наші технічні команди вивчають його. Зацікавленим клієнтам рекомендується зв'язатися з нами безпосередньо». Журналісти також звернулися до оператора мобільного зв'язку T-Mobile, який відповів, що це проблема не з його обладнанням.

Можливо, щоб уникнути проблеми, варто відключити автоматичні оновлення і не встановлювати останню версію Samsung Messages. Інший варіант - переключитися на інший додаток для розсилки повідомлень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: