Як у Самборі сортують львівське сміття (фоторепортаж)

IMG_5067

Сьогодні, 4 липня, на полігоні твердих побутових відходів у Самборі запрацювала нова сучасна сортувальна лінія, передає кореспондент Дивись.info.

Як розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук, цей полігон одним із перших відгукнувся на наше прохання про допомогу з вивозом сміття зі Львова, тому Львівська обласна державна адміністрація дотрималась своїх обіцянок і від сьогодні тут працюватиме сортувальна лінія.

Продуктивність лінії для сортування відходів становить 15 тонн за годину, а вартість однієї лінії для сортування твердих побутових відходів становить 5 млн 473 тис грн.

За словами Назарія Романчука, сміттєсортувальні лінії дають можливість зменшити об'єм сміття, що захоронюватимуть на полігонах майже на 30% та значно покращити екологічну ситуацію на полігоні.

Читайте також: У Самборі запрацювала сміттєсортувальна лінія (фото)

«Тут проводиться і пересипка сміття, роботи по благоустрою полігону. Ми будемо виступати і надалі гарантом того, що все має відбуватися згідно чинного законодавства і згідно екологічних вимог та разом із екоінспекцією будемо долучатися та контролювати процес», - запевнив чиновник.

За словами Назарія Романчука, на Самбірський полігон в середньому завозиться від 50, 60 до 100 тонн сміття за день, в залежності від потреби.

Своєю чергою, міський голова Самбора Юрій Гамар зазначив, що Самбір - невід'ємна частина Львівської області, тому однією із перших відгукнулася на проблеми, які виникли у місті Львові із захороненням ТПВ.

«Не зважаючи на те, що політичні опоненти намагалися спекулювати і ви знаєте, що тут надзвичайно багато політики, але ми робили свою роботу і на сьогоднішній день тісна співпраця із обласною адміністрацією дала можливість встановити сортувальну лінію, про яку раніше такі маленькі містечка, як Самбір, і не міряли», - заявив Юрій Гамар.

Він також розповів, що крім того, за кошти з резервного фонду, з обласного і міського  бюджету Самбора, сюди закупили цього і минулого року 7 одиниць техніки, що дає можливість наводити порядок на полігоні.

«Відкриття сортувальної лінії дасть можливість зменшити навантаження на наш полігон і крім того, комунальне підприємство зможе взяти невеликі кошти і вкладати в полігон», - пояснив мер Самбора та запевнив, що таким чином буде легше наводити порядок в першу чергу на полігоні, тому що проблеми зі сміттям потрібно вирішувати.

«Сподіваємо, що за зараз за допомогою сортувальної лінії ми зможемо набагато якісніше сортувати сміття», - додав Юрій Гамар.

Читайте також: У ЛОДА кажуть, що на вивозі львівського сміття зекономили 100 мільйонів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: