Facebook видалятиме фейки, які провокують насильство

630_360_1447130153-5671-facebook
Фото: Укрінформ

Facebook посилює свій контроль над фальшивими новинами. Це стосується не лише письмових повідомлень, а й маніпулятивних зображень.

В середу керівництво соціальної мережі заявило, що почне видаляти дезінформацію, яка має на меті заохочення або посилення насильства, пише Укрінформ.

Зараз Facebook забороняє контент, що безпосередньо провокує моральне насильство. Нова ж політика охоплюватиме фальшиві новини, які можуть спричинити завдання фізичної шкоди.

«Є певні форми дезінформації, які спричинили фізичну шкоду, і ми вносимо зміни в політику, що дозволить нам прибрати такий тип контенту. Реалізація нової політики розпочнеться в найближчі місяці», - заявив прес-секретар Facebook.

Компанію Facebook звинувачували в тому, що вона допомагала поширенню насильства у М'янмі, Шрі-Ланці та Індії. Соціальна мережа також сама критикує свою політику щодо дезінформації загалом.

Щодо нової політики Facebook, засновник соцмережі Марк Цукерберг заявив, що минулого місяця компанія вилучила пост, який вміщував інформацію про отруєння їжі, яку мусульмани продають буддистам.

Facebook працював із місцевою групою, яка зазначила, що цей пост може сприяти потенційному насильству, і видалив його.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: