Відома ІТ-компанія ухилилася в Україні від сплати великої суми податків — ДФС

630_360_1513620728-3055-dfs

Державна фіскальна служба викрила схему мінімізації податкових платежів на 3 мільйони гривень підприємством, яке є всесвітньо відомою компанією в сфері ІТ і має представництва в 36 країнах світу. 

Про це повідомляє ДФС.

«Фахівці Офісу великих платників в ході проведення контрольно-перевірочних заходів встановили, що одна з відомих компаній ІТ сфери, офіси якої розташовані у 36 країнах світу, скористалася схемою ухилення від сплати податків шляхом залучення фіктивного підприємства», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в ході аналізу цієї схеми співробітники Офісу, співпрацюючи з підрозділами податкової міліції встановили, що протягом 2015 року підприємство здійснило придбання інформаційно-консультативних послуг у фіктивного підприємства, яке, в свою чергу, замовляло дані послуги в інших фіктивних фірм.

Як пояснили в ДФС, механізм ухилення від сплати податків полягав у тому, що, отримавши замовлення від реально діючих СГД на переведення безготівкових коштів у готівку, укладалися «фіктивні» угоди з реально діючих СГД на поставку товарів і надання різноманітних послуг; останні отримують на розрахункові рахунки підконтрольних їм підприємств кошти і в подальшому перераховують по ланцюгу підприємств для переведення в готівку, в тому числі шляхом перерахування на рахунки фізичних осіб, а податковий кредит формують від «податкових ям» та підприємств-імпортерів, які реалізують товар за готівку і мають надлишок податкового кредиту.

«За результатами перевірки підприємства ІТ сфери встановлені факти заниження ПДВ і податку на прибуток підприємства у розмірі 3 млн грн», - повідомили податківці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: