Смертельні ДТП в Україні: уряд розробив 4 запобіжні заходи

cc480206-6099-4e3a-9a7b-e54f52c1b307

Представники МВС, Нацполіції, Мінінфраструктури та Укртрансбезпеки розробили оперативний план зі зменшення кількості смертельних аварій в Україні.

Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Facebook.

Зазначається, що за лише 20 липня в аваріях на дорогах загинуло 26 людей - цілі сім’ї, діти. За словами Гроймана, в Україні ввели стратегію щодо посилення безпеки, а саме змінили державні будівельні норми, щоб шляхи були безпечнішими, будують острівки безпеки, облаштовують розв’язки та освітлені пішохідні переходи відповідно до програми «500-500-1000».

«Але ці страшні аварії показали, що довгострокових програм недостатньо. Потрібно оперативно змінювати ситуацію, адже люди гинуть щодня», - заявив прем’єр.

Читайте також: Чому пішохідна зона на вулиці Дорошенка стане смертельно небезпечною 

Щоб швидко напрацювати зміни, під час наради за участі представників МВС, Нацполіції, Мінінфраструктури та Укртрансбезпеки вирішили:

  • Посилювати оперативний контроль за транспортом, в тому числі за перевізниками. Вони мають розуміти, що везуть не цеглу, а живих людей.
  • При виїздах у містах має бути контроль транспорту, який їздить між населеними пунктами. На місцях всі знають, хто легальний перевізник, хто ні. Звернусь до голів ОДА, щоб вони більш жорстко реагували на порушення.
  • Поглибити аналітику ДТП, де є загиблі, щоб чітко розуміти причини та їх виключити. Ці висновки будуть передані всім патрулям.
  • Посилити відповідальність для водіїв. Сів нетверезим за кермо – будеш жорстко покараний і законодавство має відкрити таку можливість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: