Вікенд у Львові: куди піти 4 і 5 серпня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 4 і 5 серпня.

Презентація дебютного альбому київського фолк-рок-колективу The Doox, фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!», а також лампові посиденьки на Кайзервальді — в афіші подій ІА Дивись.info.

Музичні події

Презентація нового альбому гурту The Doox

4 серпня, 22:30,  Правда. Beer Theatre. (площа Ринок, 32) 

Музиканти The Doox обробляють старовинний український фольклор і різні етнічні
мелодії із усього світу, додаючи до них сучасні електро- та рок-мотиви. Аранжування гурту The Doox охоплює пісні з усіх куточків України: Рівненщини, Київщини, Полтавщини, Вінничини, Волині та Карпат. Особливістю гурту є поєднання жіночого та чоловічого голосів, наближених до традиційної манери співу.

Alt-J паті на Кайзервальді

4 серпня, 19:00, Кайзервальд

Організатори пропонують змінити паркий та переповнений туристами центр міста на затишну мальовничу місцевість – Кайзервальд? Це не черговий фестиваль пива і тараньки, не концерт Віктора Павліка і не зібрання клубу анонімних хіпстерів, але буде не менш цікаво.

Виставки

Виставка ​живопису «Крок до моря»

До 16 серпня, ​Мистецька галерея «PROART GALLERY» (вул. Героїв УПА, 77)

На виставці представлено роботи 14 львівських художників, об`єднаних у єдиній морській тематиці. В атмосферних та легких роботах митців – найщиріші почуття. Художники передають на своїх полотнах особливості морських кольорів та відтінки води. Дивовижні пейзажі та сюжети, сповнені відкритості та глибини показують чарівність та бездоганність морського краєвиду.

Учасники: Жмак В., Патик О., Сипняк П., Гамрищак Т., Легерко Д., Крохмалюк О., Крохмалюк П., Каменецька-Остапчук О., Фартух І., Сидоренко М., Кручкевич Н., Шульєв І., Депко І., Жирик Р., Славінський Д.

Світлана та Василь Ярич. Живопис та скульптура

До 26 серпня, Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7)

Нові скульптури з дерева, каменю та бронзи Василя вперше будуть презентовані загалу. Народний художник України невтомний і активно працюючий скульптор Василь Ярич, автор багатьох пам’ятників і меморіальних комплексів по всій Україні (львів’янам відомий як автор пам’ятника Королю Данилу Галицькому). У творчих роботах, на противагу героїчним пам’ятникам, Ярича, як художника цікавлять не «пафосні» теми: ніжні інтимні портрети матері і дитя, оголені фігури в своїй природній красі, філософські і духовні теми, зокрема прощення і примирення, як «Повернення блудного сина». Теми вічні, теми гуманістичні, класичні і близькі.  Так само як прикладом досконалого узагальнення є і абстрактний живопис Світлани Ярич.

«Наші 2018»: Виставка кращих дипломних робіт ЛНАМ

До 15 серпня, Галерея Львівської національної академії мистецтв (вул. Кубійовича, 35б)

У рамках Вступної кампанії представлено експозицію з найбльш цікавих, експериментальних дипломних проектів цьогорічного випуску. Виставка демонструє широкий діапазон художніх форм, тем, ідей, технік та жанрів та засвідчує присутність у ЛНАМ не лише традиційних, а й інноваційних практик, які часто перебувають на межі декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва та дизайну.

Презентовано концептуально цілісні та технологічно складні твори, інсталяції, оригінальні розробки у сфері дизайну та художнього текстилю, сучасний іконопис, скульптуру, модерні ужиткові речі, що вирізняються довершеними естетичними якостями та ін.

Події для всієї сім'ї

Фестиваль «Ту Cтань!- 2018»

3-5 серпня, Державний історико-культурний заповідник «Тустань» (с. Урич, Сколівський р-н)

В підніжжі стародавньої Тустані – наскельної фортеці і митниці ІХ-ХVІ століть, – відбувається один з найпотужніжих фестивалів середньовічної культури – «Ту Стань!». Родзинками фестивалю є нічний штурм Фортеці, лазерне шоу і Машина часу – мандрівка в минуле з допомогою доповненої та віртуальної реальності.

Читайте також: Фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!»: всі деталі та програма (фото) 

Фестиваль «Ту Стань! – 2018» – це лицарські бої, танці, співи, університет, театр, ремесла, смачна кухня, духовна та кінотериторія, воркшопи для дітей, найцікавіші екскурсії.

Спортивні події

ФК «Львів» - «Ворскла» Полтава

4 серпня, 17:00, стадіон Арена Львів (вулиця Стрийська вулиця, 199)

Матч 3 туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги «Львів» - «Ворскла» відбудеться 4 серпня на Арені-Львів.

American football. Lviv Lions vs Kyiv Patriots

4 Серпня, 16:00, стадіон СКА (вулиця Клепарівська 39А)

Цього разу львів'яни зустрнуться з основними конкурентами на шляху до перемоги в чемпіонаті - Київськими Патріотами. Гра відбудеться на стадіоні СКА.

Вхід на стадіон платний: 20 грн. Всі гроші, виручені з продажу квитків, будуть перераховані на благодійність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: