Садовий прокоментував пікет учасників АТО під міською радою (фото)

IMG_7528

Сьогодні, 7 серпня, близько десятка учасників бойових дій пікетували Львівську міську раду з вимогами забезпечити учасників АТО житлом або збільшити їм розмір одноразової матеріальної допомоги, передає кореспондент Дивись.info.

За словами учасників акції, багато учасників АТО мають проблеми із житлом, але 100 тисяч гривень одноразової допомоги, які виплачує міська рада, для вирішення цього питання, не вистачає.

«На сьогодні 100 тисяч гривень – це не та сума, за яку боєць зможе зробити навіть перший внесок за квартиру. Ми обдзвонювали будівельників і цікавилися, скільки коштує однокімнатна квартира і яка сума необхідна для першого внеску, і це 300-350 тисяч гривень», - зазначив голова правління ГО «Військово-патріотичного об’єднання «Воля» Руслан Фігель.

«Ми сьогодні висловили проблему, а далі хочемо організувати діалог та шукати шляхи вирішення», - додав Руслан Фігель та наголосив, що матеріальні виплати потрібно збільшити зі 100 тисяч гривень до 350 тисяч гривень, аби бійці АТО могли вирішити проблеми із житлом.

За словами Фігеля, на акцію сьогодні прийшли представники Товариства українських офіцерів, Об’єднання українських офіцерів та Благодійного фонду постраждалим у зоні АТО.

Водночас очільниця ГО «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих» Богдана Сірків відреагувала на заяви пікетувальників.

«Ми прийшли вас спитати, з якою ціллю ви тут. Я не захищаю міську раду, адже ми всі розуміємо, що мерія із бюджету не потягне такі суми. Мене цікавить інше, чи не краще вам організувати таку акцію у Києві і зобов'язати Кабінет Міністрів і Міністерство оборони дати по мільйону», - обурено запитала жінка.

«Кожен учасник, який отримав 100 тисяч, має право на отримання житла. Ви зібрали людей, ви зібрали ЗМІ і вводите всю країну в оману, а нам можуть взагалі всі ці пільги скасувати. Насправді міська рада виділяє матеріальну допомогу на покращення побутових умов», - сказала Богдана Сірків та запитала, чи це часом не провокація.

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий у коментарі ІА Дивись.info зазначив, що коли у Львові приймали програму за якою кожному хлопцю, який пройшов війну, видають по 100 тисяч гривень та квартири для дітей-сиріт, він був переконаний, що наступним кроком має бути відповідне рішення Верховної Ради чи постанова Кабінету Міністрів.

Читайте також: У Львові ті учасники АТО, які відмовляться від землі, отримають по 100 тисяч гривень

«Адже програма допомоги учасникам бойових дій має бути впроваджена по всій Україні. Цього не сталося і Львів залишився єдиним містом в Україні, де хлопці, які пройшли зону бойових дій, отримують фінансову підтримку в розмірі 100 тисяч гривень», - заявив Андрій Садовий.

«Тому, коли приїхали сьогодні з Києва хлопці і говорять, а давайте, замість 100 давати по 500 тисяч, то наші львівські АТОвці запитали: «чому у вас в Києві взагалі нічого не дають?». Власне між ними була дискусія і хлопці тихесенько поїхали до себе додому», - сказав мер Львова.

Додамо, у Львові діє комплексна Програма про захист інтересів учасників АТО, відповідно до якої кожен учасник антитерористичної операції має право на одноразову виплату матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у розмірі 100 тис. грн. Виплата проводиться з 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: