Вікенд у Львові: куди піти 11 і 12 серпня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 11 і 12 серпня.

Концерт фіналіста «Голосу країни» Андрія Рибарчука, фестиваль короткого метру Wiz-Art, а також виставка скарбів з резиденції Великих князів Литовських —  в афіші подій ІА Дивись.info.

Музичні події

Концерт Fima Trio feat. Dima Bondarev

11 серпня, 20:00 Коктейль-джаз клуб Libraria Speak Easy Bar (Вірменський дворик)

Новий проект найбільш космополітичних джазових музикантів України.

Піаніст Фіма Чупахін вже довгий час живе і працює в Нью-Йорку, грає з різноманітними проектами в найвідоміших музичних клубах Великого Яблука (Smalls, Nu Blue, Rockwood Music Hall, Le Poisson Rouge, Pianos, Mezzrow и другие). Восени 2017го Фіма виступив в престижному Stanford University в спеціальному дуетному проекті зі Святославом Вакарчуком.

Читайте також: ZaxidFest-2018: яким буде ювілейний фестиваль 

Трубач Діма Бондарєв давно підкорив своєю майстерністю Берлін і зараз співпрацює з провідними музикантами німецької джазової сцени Greg Cohen, Jim Black, Joey Baron, Conrad Herwig, NDR Big Band. З цими та іншими музикантами Діма виступав на провідних європейських фестивалях, таких як North Sea Jazz Festival, Umbria Jazz Festival і Berlin Jazz Fest.

В складі квартету грають також два блискучих київських музиканти: барабанщик Роман Яковчук і контрабасист Костянтин Іоненко.

Концерт Андрія Рибарчука

11 серпня, 21:00 MolodoZeleno (Джерельна, 20) 

Впевнені, що жіночі серця танули, заслуховуючись співом цього талановитого хлопця на етапах шоу «Голос країни».

Вже цієї суботи ви матимете нагоду почути як може співати чоловіча душа.

Відкриття V фестивалю «Музика в старому Львові»

11 серпня, 19:30 Архикатедральний собор святого Юра (пл. Святого Юра, 5)

Виконують: Йоанна Ставарська – сопрано (Краків), Малгожата Лангер-Круль – альт (Краків), Зигмунд Магера – тенор (Краків), Єжи Бутрин – бас (Краків), COLLEGIUM ZIELEŃSKI (Краків), камерний хор «GLORIA» (Львів), академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» (Львів), Станіслав Галонський – диригент.

Кіноподії

Міжнародний кінофестиваль Wiz-Art 2018

До 12 серпня, Різні локації міста

7 днів, більше 20 кінопоказів, 127 фільмів, 7 освітніх подій, дискусії та обговорення, майстер-класи, вечірки і виступи у різних локаціях Львова.

Тема цьогорічного фестивалю: ТЕ,ЧОГО МИ НЕ БАЧИМО або ж WHAT WE DON’T SEE.

Читайте також: «Те, чого ми не бачимо»: у Львові стартує фестиваль короткометражок Wiz-Art. Програма 

Виставки

Виставка «Роман Сельський. Крим»

До 26 серпня, Галерея сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26)

На виставці представлено роботи із періоду творчого піднесення Романа Сельського, зокрема ті, що присвячені темі Криму. Море як розрада, як гостре відчуття краси, яке посилювало почуття самотності, але й одночасно романтичні мрії в образі кораблів, невимушених відпочивальників та відпочивальниць.

Виставка Василя Бажая «Без назви – 2»

До 3 вересня, Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17)

Новий проект художника-експериментатора, члена Національної спілки художників України Василя Бажая «Без назви – 2» («Untitled – 2»). Це вже майже сорокова персональна виставка Василя Бажая – від 1989 року художник проводив їх регулярно. Концепція створити саме такий проект виникла ще в 1996 році – туди увійшли роботи з 1998 до 2018 року.

Виставка еко-плакатів Асоціації дизайнерів-графіків «4-й блок»

До 2 вересня, ReZavod (вул. Заводська, 31; червоний корпус, 2 поверх)

«4-й Блок» — це складний мистецький діалог про найгостріші проблеми планети: забруднення навколишнього середовища, глобальне потепління, генну інженерію, а ще – про людські права, насильство, світові війни, повагу до природи. Про все те, що може або знищити людство, або ж навпаки — врятувати його.

Світлана та Василь Ярич. Живопис та скульптура

До 26 серпня, Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7)

У галереї «Зелена канапа» свої твори презентували один із найвидатніших скульпторів України Василь Ярич та графік і живописець Світлана Ярич.

Для львів’ян Василь Ярич відомий як автор пам’ятника Данилу Галицькому, але на виставці, на противагу своїм монументальним роботам, митець презентує ніжні, ліричні, подекуди філософські, здебільшого жіночі образи: матері і дитини, оголених фігур та багатофігурних композицій на «вічні» теми.

Читайте також: Автор пам’ятника Данилу Галицькому презентував із дружиною виставку у Львові (фото)

Виставка скарбів з резиденції Великих князів Литовських

До 15 жовтня, Львівський історичний музей (площа Ринок, 6)

Автентичні археологічні знахідки ХІV-ХVІІ ст., інформаційні стенди та макети знайомлять відвідувачів музею з історією Вільнюського замку і Палацу Великих Князів Литовських.

 

Близько 200 виставкових експонатів відображають п’ять основних тем: кахлі (система опалення та прикрашання інтер’єру резиденції), озброєння (зброя та обладунки), їжа та посуд, гігієна та санітарія.

Читайте також: У Львові відкрили виставку скарбів з резиденції Великих князів Литовських (фото)

Виставка «Щоденник молодої заробітчанки»

До 20 серпня, пл. Катедральна, 1

Виставка розповідає про гідність молодої жінки. У особистому і професійному житті. Молоді жінки є вразливою соціальною групою, зазвичай вони почувають себе незахищеними і несамостійними. Внаслідок поглиблення екномічної кризи через війну, сьогодні заробітки стають новим досвідом для молодих жінок з різних професійних сфер.

Виставка базується на інтерв’ю з 13-ма молодими жінками, які працювали в Польщі, Італії, Португалії, Німеччині і Чехії та походили з Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Одеської областей. І презентує результати досліджень умов праці і життя молодих українок за кордоном на основі інтерв’ю листопада 2017 – травня 2018 рр.

Події для всієї сім'ї

Відкрита екскурсія Парком культури. Історія паркових алей

11 серпня, 11:30, Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького

Знати історію місць, в яких часто буваєш або щодня проходиш повз – це як дізнатись цікаві закадрові факти про улюблене кіно. Після цієї екскурсії ви точно зміните своє бачення знайомих вам місць!

Де і як проходив перший рок-концерт у Львові, звідки беруть початки паркові фонтани та де швартувались човни у Парку – багато загадкових історій від унікальної і харизматичної персони і тримача таємниць нашого Парку – Левка Івановича Міклоша.

Збір – біля головної Арки Парку. Вхід вільний, але за попередньої реєстрації.

Спортивні події

Відкритий кубок Львова з Регбі-7

11-12 серпня, Стадіон «Юність» (вул. Болгарська, 4 / Парк культури)

У рамках турніру плануєсть проведення змагань з регбі-7 серед юнаків, дорослих (чоловіки, жінки) та ветеранів.

Запрошуються усі шанувальники регбі долучитися до події, а також підтримати учасників під час безкомпромісних регбійних баталій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: