Вбивство Захарченко та унікальні експонати в музеї Франка. Головне за день

718cb60e9b38b6673

Ось і минув робочий тиждень. По переду перші осінні вихідні, а зараз час дізнатися новини дня.

Захарченка вбили

Ватажка «ДНР» Олександра Захарченка підірвали під час вибуху в кафе «Сепар» на вулиці Пушкіна в Донецьку. Користувачі соцмереж не залишились осторонь та активно почали коментувати подію.

Унікальні експонати в музеї Франка

Сьогодні музей «Дім Франка» у Львові отримав експонати, які зберіг правнук письменника Петро Галущак. Серед групи експонатів є військові, особисті речі та спортивний інвентар Петра Франка, сина великого Каменяра.

Два різних пам'ятники на честь 100-річчя ЗУНР

У Львові буде два пам’ятники ЗУНР та УГА – від міської ради і обласної адміністрації. Цікаво те, що у Львові є ще один пам'ятний знак на честь ЗУНР – камінь, на якому написано: «На цій площі буде споруджено пам'ятник Західно-Українській Народній Республіці та Українській Галицькій Армії».

Квартирне питання

За обсягом прийнятого житла цього року Львівська область посіла 2-е місце серед регіонів України. У січні-червні 2018 року на Львівщині прийнято в експлуатацію 426,8 тис.м² загальної площі житла (нове будівництво), що на 4,5% більше, ніж за відповідний період попереднього року. Що стосується міста Львова, то тут цікавіші показники. Детальніше читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: