Google стежить за покупками користувачів з допомогою Mastercard — ЗМІ

630_360_1535871105-8797

У Google знайшли дієвий спосіб з’ясувати дієвість онлайнової реклами: пошуковик тепер знає, хто після перегляду оголошення відправився купувати показаний товар.  

Про це повідомляє Bloomberg.

«Google уклав таємну угоду з Mastercard, купивши в неї історію фінансових транзакцій майже двох мільярдів користувачів. Угода дала небачені раніше можливості вимірювання витрат у торгових точках та посилила позицію пошуковика серед конкурентів, з Amazon.com включно», - ідеться у повідомленні.

Борці за приватність говорять, що подібні угоди є тривожним знаком, адже невідомо, які ще домовленості існують та які дані отримують технологічні гіганти.

«Люди не очікують, що їхні офлайнові купівлі можна прив’язати до онлайнового життя. Компанії надто тиснуть на споживачів, але не квапляться інформувати людей про їхні права», - зазначає юрист Крістін Беннан.

Представники Google відмовляються коментувати партнерство з Mastercard, але розповідають про інструменти реклами.

«Перед запуском цього бета-продукту минулого року ми створили нову систему подвійного сліпого шифрування, яка запобігає тому, що Google та наші партнери можуть дивитися персональну ідентифікаційну інформацію користувачів. Ми не маємо доступу до будь-якої персональної інформації про кредитні чи дебітні картки від наших партнерів, а також не обмінюємося інформацією з партнерами»,  - йдеться в офіційній заяві.

Спікер Mastercard Сет Ейзен також відмовляється коментувати зв’язок з Google. Він сказав, що Mastercard ділиться транзакціями з торговцями та постачальниками їхніх послуг, щоб допомагати їм вимірювати ефективність рекламних кампаній.

З 2014 року Google надає рекламодавцям дані про відвідування магазинів користувачами. Інформацію про це давала функція «Історія переміщень», яка активована в смартфонах Android. Однак при цьому залишалося невідомим, чи відбулася купівля та що саме купили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: