Сьогодні вшанують жертв Янівського концтабору та Львівського ґетто

38752148_456138071573359_7672825410626781184_n-630x420

У межах Європейських днів єврейської культури Україна та весь світ згуртуються аби вшанувати, згадати та спільно переосмислити страшну і болючу сторінку минулого – історію жертв Янівського концтабору та Львівського ґетто. У часи Другої світової війни Янівський концтабір був місцем жахіть Голокосту у регіоні, а Львівське ґетто – третім за величиною у Східній Європі».

У межах Європейських днів єврейської культури Україна та весь світ згуртуються аби вшанувати, згадати та спільно переосмислити страшну і болючу сторінку минулого – історію жертв Янівського концтабору та Львівського ґетто. У часи Другої світової війни Янівський концтабір був місцем жахіть Голокосту у регіоні, а Львівське ґетто – третім за величиною у Східній Європі», пише прес-центр ЛМР.

«Трагічні роковини Голокосту у Львові дали поштовх до об’єднання міських закладів культури і освіти, міжнародних організацій, благодійних фондів, єврейської громади та влади міста з метою актуалізації складної та багато років замовчуваної історії. Упродовж року в межах загальноміського проекту «Lwów, לעמבערג‎, Львів, Lemberg'43: Місто, яке (не)пережило» реалізовуються академічні, культурні, мистецькі події, виставки та конференції у просторі міста, що актуалізували дослідження теми Голокосту. Пропонована програма заходів стане продовженням першого етапу загальноміського проекту, скрадатиметься з трьох частин», – поінформували також у міськраді.

«Програма заходів розпочнеться о 12.30 відзначенням організацій та ініціатив, які досліджують, зберігають та популяризують єврейську спадщину Львова та регіону. Символічною відзнакою стане ключ від синагоги. На цій зустрічі кожна із 75 скляних копій цього ключа матиме свого адресата як символ вдячності за привернення і примноження пам’яті про єврейські спільноти і їхню культуру після років забуття», – поінформували також у міськраді. Захід відбуватиметься у великій сесійній залі Львівської міської ради», – розповіли також у міськраді.

Читайте також: Єврейська трагедія часів Другої світової: про що мовчать у селі Кути над Черемошем 

«Наступна частина програми – меморіальний концерт, який відбудеться о 15.00 в урочищі «Піски» на вулиці Омеляна Ковча, – місці, яке в часи Голокосту було однією з локацій, де проводились масові розстріли в'язнів Львівського ґетто та Янівського концтабору. На цьому місці «Ukrainian Festival Orchestra» під керівництвом Івана Остаповича виконає першу та третю частину симфонії № 6 «Трагічної» австрійського композитора і диригента Ґустава Малера», – повідомили також у міськраді.

«На завершення програми заходів всіх бажаючих о 17.30 чекатимуть на «Просторі Синагог» на вулиці Староєврейській. Там відбудеться концерт-молитва за участі вокально-інструментального ансамблю «Варнічкес» Всеукраїнського єврейського благодійного форду «Хесед-Ар'є», Сергія Гаврилюка (альт), проекту Наталії Вакшинської, Еленори Разгон (вокал)», – поінформували також у міськраді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: