10 кращих функцій iOS 12, заради яких варто оновитися

d7e9a6052acbbcc8cfeecccd8bd0dfc6_800x450

Нещодавно компанія Apple представила iPhone XS і iPhone XS Max. Презентація пройшла в Театрі імені Стіва Джобса в Каліфорнії. А вже сьогодні виходить оновлення iOS 12. Нас чекає угруповання повідомлень, «Екранний час», Siri Shortcuts і багато іншого. Зібрали для вас найнеобхідніше в одному матеріалі.

Заглушення повідомлень

Кожному в телефон приходить величезна кількість повідомлень, але мало хто на них реагує. Тому що для цього потрібно йти в налаштування, перевіряти, які параметри встановлені прямо зараз, прикидати, які повідомлення не приносять користі, а які можуть і стануть в нагоді. В iOS 12 повідомленнями можна керувати прямо з екрану блокування.

Шорткати Siri

Помічниця Siri користується гарячими командам, це короткі або специфічні команди, які запускають якийсь складний процес. Наприклад, за допомогою кастомної команди «Курси» вона відкриє сайт з курсами криптовалют. Поки такі команди працюють тільки з «Фото», Apple Music, «Будильником» і Safari. Apple обіцяла, що Siri навчиться серії команд.

«Рулетка» і «Рівень»

Найкорисніше функція доповненої реальності - «Рулетка» і «Рівень» в одному додатку. «Рулетка» добре чіпляється за кути, тому легко виміряти стіл від краю до краю, а «Рівень» вібрує, коли телефон прийшов в горизонтальне положення, тому можна вішати поличку і не дивитися на екран.

Друга особа в Face ID

Якщо є людина, якій ви готові відкрити доступ до свого телефону, то заведіть для нього другий аккаунт в Face ID. Але це не обов'язково, тому що він все ще може розблокувати телефон код-паролем.

Ліміти в додатках

Функція, щоб регулювати баланс «життя - інтернет». В налаштуваннях новий пункт - «Екранний час», він показує, скільки годин на день ви дивилися в екран, в яких додатках частіше витрачали час, скільки разів в день піднімали телефон і як ці показники змінилися за тиждень. Там же встановлюється ліміт на додаток на добу - корисно, якщо відчуваєте, що витрачаєте цілі години в якомусь додатку і не помічаєте, як пролітає час. Проблема в тому, що iOS 12 не заборонить користуватися додатком після того, як ліміт закінчився, система просто покаже попередження.

Новий режим «Не турбувати»

Apple і інші компанії тепер турбуються за наше здоров'я і час, який проводимо в телефоні. Новий режим «Не турбувати» -  не попереджає про повідомлення і «не будить» екран - виключається на годину, до вечора або в якийсь локації, наприклад, на роботі, а також за кермом. В останньому випадку телефон визначає, що відбувається якийсь рух і включає режим, але це потрібно задати в налаштуваннях.

Заповнити форму паролів

iOS 12 витягує одноразові паролі, які банк надсилає в СМС, і пропонує одним натисканням вставити їх в форму. На жаль, працює теж не у всіх формах.

Автоматичні паролі

Браузер Safari придумує складні і довгі паролі, а потім зберігає їх в хмарі iCloud. Поки це працює не на всіх сайтах. Якщо браузер виявить, що в якомусь сайті до сих пір не змінили пароль «123pass», то запропонує оновити його. Якщо паролі створювалися в Safari, то цим браузером потрібно користуватися і на ноутбуці. В інший браузер нові паролі доведеться перенести вручну. Це можна зробити в Siri: скажіть помічниці «Паролі», і вона відкриє потрібний екран.

Нові дані про батарею

Налаштування показують набагато більше інформації про те, як витрачається батарея: які програми витрачали заряд за останню добу, а також за день, за останні десять днів.

Обробка RAW

В iOS 12 з'явилася розширена робота з фотографіями у форматі RAW. У айфонах їх можна тільки переглядати, а на айпадах-про - редагувати. Найголовніше, щоб підтримку RAW ввели розробники інших додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: