Порошенко їде до Львова, Сенцова висунули на Нобелівську премію. Головне за день

orig-1536862794dcff988b8443dcf91c9863afec6dc85d

Підсумовуємо головні події дня.     

Порошенко їде до Львова на BookForum, Сенцова висунули на Нобелівську премію, Як Львову адаптуватися до викликів природи — читайте у нашому дайджесті найцікавіших матеріалів за 18 вересня.

Порошенко їде до Львова 

Завтра, 19 вересня, до Львова приїде Президент України Петро Порошенко. Глава держави завтра зустрінеться з Блаженнішим Святославом Шевчуком, братиме участь у презентації книги “Діалог лікує рани” та відвідає книжковий ярмарок. Крім того, він візьме участь в урочистостях із нагоди надання Львівській обласній філармонії статусу національної та офіційному відкритті 25 BookForum в Оперному театрі.

Сенцова висунули на Нобелівську премію

Україна номінувала українського режисера, якого незаконно утримують в російській тюрмі, Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру. Цікаво, що проект заяву Верховної Ради до Норвезького Нобелівського комітету щодо висунення кандидатури Олега Сенцова на здобуття премії миру №9040 підтримали 245 депутатів з 348 присутніх. 88 нардепів не голосували, 15 – утрималися. Як депутати голосували за висунення Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру дізнайтеся за посиланням.

Як Львову менше шкодити довкіллю

13-14 вересня у Львові відбувся Міжнародний екологічний форум «Вода та енергія». На ньому експерти з різних областей і країн світу обговорювали, зокрема, як сьогодні містам менше шкодити довкіллю і адаптуватися до тих змін природи, які вже неминучі. Деталі за посиланням.

Як довго триватиме процес розірвання Договору про дружбу з РФ

Дізнавалися у політолога Олексія Полторакова, чому Україна тільки через понад чотири роки після початку війни з Росією ставить питання про розірвання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, та чи слід очікувати якихось чергових дзеркальних кроків у відповідь. Деталі за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: