Політолог пояснив, які шанси має Садовий на виборах президента

IMG_9455-696x464

Сьогодні мер Львова Андрій Садовий під час молодіжного форуму в одному із коворкінгів Львова заявив, що йтиме у президенти.

Політичний оглядач Дивись.info Микола Давидюк акцентує на кількох важливих аспектах сьогоднішньої заяви:

«Заява Садового балотуватися в президенти порушує плани Анатолія Гриценка на об’єднання навколо його кандидатури. Навіть звернення потенційного керівника штабу Гриценка Балоги про об’єднання трьох кандидатів: Вакарчука, Гриценка і Садового не вплинули на львівського міського голову і він пішов у власне політичне плавання. Питання в іншому: чи з’являться в Самопомочі інші кандидати в президенти? Наприклад, Єгор Соболєв нещодавно давав коментарі про те, що він знає, як балотуватися на президентських виборах і знає, як перемагати. Тому чи не підуть ці люди окремо від Садового і чи буде Самопоміч одностайною?

Про те, що Садовий піде, здогадувалися давно, й були навіть певні інсайди щодо цього. Інша річ, що Садовий говорив, що партія визначиться. При цьому, з’їзду не було, і яким чином це визначалося? Мав бути з’їзд, де його би висунули в кандидати, але з’їзду не було. І це штрих на рахунок показовості чи непоказовості демократичних процесів всередині партії.

Позиція, з якої стартує Садовий, не найкраща. Він ще не вирішив сміттєвий скандал, ще не збудував новий сміттєпереробний завод і стартує з дуже низьких позицій. Сюди додаємо скандал в Києві з місцевою Самопоміччю й розвал місцевої організації та відсутність видимих успіхів. Львів – це та історія, якою він намагається уже 10 років радувати виборця. Але цього недостатньо.

Читайте також: Як українські політики увійшли в передвиборчу осінь

Ще одна річ: бачення, яке Садовий хоче продати виборцю. Наприклад, якщо говорити про цінності, то як мінімум новоспечений кандидат Мішель Терещенко нічим не гірший щодо цінностей. До того ж, він має точно таку ж посаду.

Садовий був унікальний колись як мер міста-мільйонника з достатньо автономними правами, але після децентралізації по всій країні з’явилася безліч таких лідерів. Успішні лідери ОТГ зараз оперують великими бюджетами, справляються з ними більш вправно й показують більш яскраві історії успіху. Тому багато його особливостей розмилося. Тим не менше, думаю, що Садовий має дуже багато плюсів, серед яких – медіахолдинг, медіаресурси, тому це допоможе йому більш комфортно почуватися, аніж частина інших кандидатів.

Ще одне важливе питання: хто фінансуватиме його передвиборчу кампанію, чи це будуть українські олігархи, чи це будуть іноземні олігархи, чи це не будуть олігархи. Цікаво буде подивитися, за чиї гроші зараз відбувається ця річ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: