На Говерлі запустили 3G зі станції на сонячних батареях

630_360_1538638164-434

На Говерлі запущено швидкісний інтернет третього покоління та використано альтернативні джерела енергії.

Про це повідомляє Dialogue.

3G покриття на горі забезпечила базова станція Vodafone, яка живиться енергією сонця.

« 3G покриття на Говерлі забезпечила базова станція Vodafone, яка живиться енергією сонця. Відтепер туристи можуть завантажувати в соцмережі свої карпатські історії та відео з неймовірними краєвидами, перебуваючи на найвищій точці України - горі Говерла, на висоті 2061 метр над рівнем моря», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, також зв'язком третього покоління можна користуватись на теренах найвисокогірнішої навчально-спортивної бази «Заросляк», розташованої на висоті 1330 метрів над рівнем моря, де тренуються олімпійські та параолімпійські спортсмени України.

Враховуючи складність рельєфу Чорногорського хребта та гори Говерла, фахівці вперше в Україні скористались альтернативними джерелами енергії. Живлення на станцію подається завдяки використанню сонячних батарей.

«Ми розташували нашу проміжну точку на висоті 1550 м над рівнем моря. Зважаючи на складність виконання технічних робіт на такій висоті, ми прийняли рішення встановити тут базову станцію, що функціонуватиме завдяки сонячним батареям. Нам також вдалось забезпечити якісний 2G зв'язок у важкодоступних місцях гірського хребта. Таким чином, туристи, які збились зі шляху під час підйомів або спусків та заблукали, зможуть зв'язатись із рятувальниками», - сказав Володимир Федина, начальник технічного департаменту Vodafone Україна.

Як відомо, найвища точка України - гора Говерла (2061 м) - входить до складу високогірного хребта Чорногора. Окрім Говерли, тут знаходяться ще п'ять вершин, висота яких перевищує 2000 метрів - Чорна Гора (2028 м), Бребенескул (2038 м), Петрос (2020 м), Гутин Томнатик (2013 м) та Ребра (2002 м). Хребет Чорногора є головним ландшафтним компонентом та популярним екскурсійним об'єктом Українських Карпат, який відвідують тисячі туристів і вчених з багатьох країн світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: