Вікенд у Львові: куди піти 13 і 14 жовтня 

Найцікавіші події у Львові на вихідних 13 і 14 жовтня 

Легенда дискотек і хіт-парадів, чемпіонат Європи з регбі та прем'єра п'єси Герхарда Гауптмана «Перед заходом сонця» — в афіші подій ІА Дивись.info.

Музичні події

Виступ NANA на дискотеці 90-х

13 жовтня, 22:00 Клуб «Picasso» (вул. Зелена, 88)

Легенда дискотек і хіт-парадів – вперше у Львові NANA. Його пісня «Lonely» досягла платинового статусу і знаходилася понад 20 тижнів на першому місці європейських чартів! Крім того, світову популярність здобули його наступні композиції: «He’s Comin», «Too Much Heaven», «Remember the Time» – усі ці пісні, без винятку, були в п’ятірці європейських хіт парадів.

Гурт «Цвях» презентує альбом «Кікімора»

13 жовтня, 20:00 Хмільний дім Роберта Домса (вул. Клепарівська, 18)

«Цвях» презентує пісні з альбому «Кікімора», а також свої нові роботи. Заснована у 2014 році група за допомогою своєї музики прагне нагадати українцям про їхнє походження, рідну домівку та стародавню культуру. Тексти їхніх пісень експресивні, вони заставляють слухача повірити в казку та дають підґрунтя для роздумів про сенс буття і життєві цінності.

Читайте також: Шоколадна карта України та майстер-класи: у Львові розпочалося найсолодше свято (фото) 

Концерт Familia Perkalaba

13 жовтня, 19:00 Кінотеатр «Кінопалац ім. Довженка» (просп. Червоної Калини, 81)

Перкалаба – музичний гурт з Івано-Франківська, що з’явився у далекому 1998 році. Як відомо, назва його походить від гуцульського села, що на межі Франківщини, Чернівецької області та Румунії.

Концерт дуету Yuko

13 жовтня, 19:00 !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26)

Yuko – суміш фольклору і електроніки, яка здатна очолити найгучніші рейвах. На сцені вони – єдиний злагоджений організм, а матеріал, який YUKO використовує в творчості, – реальні українські пісні предків, зібрані вченими-фольклористами і самою Юлею з самих різних куточків країни.

Читайте також: Що дивитися цієї осені. Кращі серіали жовтня 

Театральні події

Вистава «Вечеря з дурнем»

13 жовтня і 14 жовтня 2018, 18:00, Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5)

Смішний та ліричний сюжет про те, на які вчинки буває здатен чоловік заради справжнього кохання. Якщо звичайно він не «Дурень»… Вистава з тонким гумором, глибоким сенсом і цікавою сюжетною лінією. Вистава про людяність і кому що сподобається: цинічні розумники або дурні з добрим серцем.

Вистава «Перед заходом сонця»

13 жовтня, 18:00 Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)

Кожна сім’я приховує безліч таємниць. П’єса Герхарда Гауптмана «Перед заходом сонця» щонайкраще слугуватиме доказом цим слів. Події відбуваються в особняку сімдесятирічного Маттіаса Клаузена, який святкує ювілей. У помешканні безліч гостей та гучне святкування. Ювіляр нещодавно втратив дружину, тож діти намагаються дбати про його здоров’я, опікуються його самопочуттям.

Читайте також: Фотографи зі Львівщини та Луганщини презентували фотовиставку-конкурс «Наші Герої» (фото) 

Проте за деякий час з’являються чутки, що їхній батько симпатизує 18-річній дівчині. Він не просто запрошує її на обід, чим обурює своїх дітей, а й купує їй коштовності та замок в Швейцарії. Відтак доньки та зяті намагаються визнати батька не при своєму розумі та призначити йому опікуна… Противиться цьому задуму лише син. Якою виявиться сімейна таємниця цієї родини і чи справді кожен із нас наприкінці життя отримає те, на що заслуговує?

Вистава «Чоловік моєї дружини»

13 жовтня, 18:00 Театр ім. Марії Заньковецької, камерна сцена (просп. Свободи, 26)

Професія провідниці вимагає від Драгіци жити за чітким графіком руху поїздів міжміського сполучення, частих довгих відряджень, що надають її сімейному існуванню барв постійних зустрічей та прощань. Такі міграції жінки зводять в одній кімнаті двох чоловіків, схожих і не схожих одночасно. Жаркець хороший батько, любить прибирати дім та створювати затишок, Креше – чудовий кухар й пристрасний коханець. Ідеал чоловіка, поділений на двоє і, можливо, єдиний варіант для розумної жінки аби жити у гармонії.

Вистава «Боженька»

14 жовтня, 19:00 Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

Вистава про політичні маніпуляції та спекуляції на релігійних почуттях. Щоб нікого не образити – дія перенесена в ліс і розгортається серед звірят. Але ніщо людське їм не чуже: домінування та експлуатація, анархізм, сексуальні субкультури, квазірелігійні переконання, численні страхи. Страх іншості, страх правди, страх пізнання, страх бути собою, страх любити. Страх змушує ховатись. Страх змушує мовчати. Однак, найкраща зброя проти страху – це сміх. Тому ми називаємо це комедією і запрошуємо сміятись разом з нами – чим голосніше, тим краще.

Виставки

Виставка Володимира Патика «Людина, що народилась з пензлем в руці»

До 28 листопада, Мистецька галерея Гері Боумена (вул. Наливайка, 18)

Його виражальні засоби на відкритій поверхні: експресія, потужність кольору, виразність лінії, розкіш вільної композиції, знаковість форми, невичерпна образна фантазія, точність спостереження, органічність живописної структури, свобода володіння матеріалом, висока професійна майстерність, лапідарна легкість виконання.

Виставка Костянтина Зоркіна «Напад на місто»

До 25 жовтня, Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35)

Будь яке місце та місто може бути домом, якщо дає притулок, якщо у ньому можна сховатися. Але наше відчуття безпеки – це продукт домовленості із зовнішнім світом, це угода, яка може бути порушена протилежною стороною без нашого дозволу. Вірогідність такої можливості не дає спокою навіть у найкомфортніших умовах…

Спортивні події

Матч Чемпіонату Європи з регбі-15 сезону 2018/19

13 жовтня, 14:00 Стадіон «Юність» (вул. Болгарська, 4 / Парк культури)

Прем’єрний матч за участю підопічних Валерія Кочанова в межах чемпіонату Європи з регбі-15 сезону 2018/19 в дивізіоні «Конференція 1 «Північ» відбудеться у Львові. Саме львівська регбійна арена «Юність» прийме поєдинок між національними чоловічими збірними України та Люксембургу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: