Безрамкові iPad і революція MacBook Air. Що показали на прем'єрі Apple

52c83c3e-b108-4c32-ad26-f9f11c1fe431

Apple закінчила другу осінню презентацію. На ній показали нові iPad Pro, у яких більше немає кнопки «Додому», а також MacBook Air і Mac mini, що не оновлювали вже кілька років. 

Apple iPad Pro 2018

Планшети виходять у двох розмірах: з екранами 11 і 12,9 дюйма. Менша модель отримала більший дисплей - раніше у неї був екран 10,5 дюйма. Найважливіше - нижньої і верхньої рамок більше немає, як і кнопки «Додому», тому обидва планшети стали меншими.

Також вони стали тоншими - всього 5,9 міліметра. Для порівняння, навіть iPhone XS ширші - 7,7 міліметра. Оскільки кнопки «Додому» немає, Touch ID теж немає - його замінив Face ID.

У планшетів 8-ядерний процесор A12X Bionic. За словами Apple, він на 90% швидше минулого покоління, якщо працюють декількох ядер, і на 35% швидше, якщо працює одне ядро. Також у них є 7-ядерний графічний процесор, що дає графіку на рівні приставки Xbox One S (знову ж, за словами Apple), і нейропроцесори як в iPhone XS. Нейропроцесори потрібен для складних операцій на зразок доповненої реальності і обробки фотографій. У айпадах-про може бути до терабайта пам'яті (також є опції на 64, 256 і 512 гігабайтів), але працювати вони будуть до 10 годин.

MacBook Air

Перше серйозне оновлення макбука з 2015 року. У нього 13,3-дюймовий дисплей з високою роздільною здатністю - вперше в лінійці Air. Дисплей з тонкими рамками, як у сучасних макбуків, тому корпус став менше - на 17% в порівнянні з минулим поколінням.

Вперше з'явився Touch ID. Тобто як на сучасних макбук-про. З його допомогою можна логінитись в програмах, оплачувати покупки в інтернеті і розблокуввати пристрій.

Усередині макбука працює 2-ядерний процесор Intel Core i5 восьмого покоління з інтегрованою графікою. У базовій моделі - 8 гігабайтів оперативної пам'яті і 128 гігабайтів SSD-сховища, але можна поставити до 16 гігабайтів пам'яті і до 1,5 терабайта сховища. Батарейка в макбуки така, що можна дивитися кіно в iTunes 13 годин.

Mac mini 

Ще один пристрій, який давно не оновлювали. В останній раз комп'ютер Mac mini отримував серйозні зміни в 2014 році. Зовнішній вигляд не змінився, корпус теж зроблений з переробленого алюмінію.

4- або 6-ядерні процесори Intel працюють в п'ять разів швидше, ніж процесори минулого покоління. У комп'ютер можна поставити до 64 гігабайтів оперативної пам'яті і до 2 терабайт SSD-сховища - вийде справжня робоча станція. Чіп T2, який захищає сховище, має ще одну функцію - швидко обробляти відео в форматі HEVC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: