У Харкові представили перший український «мобільний паспорт»

1541671254-7196

Технологію Mobile ID або «мобільний паспорт», яка дозволяє ідентифікувати особу за допомогою мобільного телефону, представили в Харкові у рамках відкриття комунальної установи «Офіс реформ Харкова».

Коментар щодо події журналістам дав директор Департаменту реєстрації Харківської міськради Олег Дробот, повідомляє Укрінформ.

«Харків став першим і єдиним містом України, яке реалізує проект "Smart сity" в партнерстві з компанією "Vodafone". Після підписання Меморандуму про співпрацю... виділено 36 пріоритетних проектів у різних сферах життя міста. Одним з них став Mobile ID. Ця технологія - один з трьох визнаних державою електронних способів ідентифікації особи. Головна перевага - безпека особистих даних», - відзначив Дробот.

За його словами, Mobile ID - це використання сім-карти мобільного телефону для підтвердження своєї особи при отриманні ряду послуг в електронних сервісах на місцевому і державному рівнях.

Дробот відзначив, що мобільний паспорт не відрізняється від звичайної сім-карти, за винятком того, що в цю карту «зашитий» електронний цифровий підпис і особисті персональні дані володаря сім-карти.

«Абсолютно захищеним способом можна передавати ці дані державним органам або органам місцевого самоврядування для отримання тих чи інших послуг. Зараз, наприклад, за допомогою мобільного паспорта можна замовити на Порталі електронних сервісів Харкова довідку про склад сім'ї або місце проживання, техпаспорт тощо. У подальшому список послуг буде розширений», - пояснив Дробот.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: