Депутати таки виділили додатково 23 мільйони на скандальну угоду щодо закупівлі автобусів

IMG_1771

Депутати Львівської міської ради додатково виділили комунальному підприємству АТП-1 23 млн грн як внесок до статутного капіталу, передає кореспондент Дивись.info.

Згідно з рішенням, кошти підуть на щомісячну виплату за придбані у лізинг автобуси МАЗ.

При цьому, депутат ЛМР Валерій Веремчук закликав колег не голосувати за це рішення, заявивши що уже виділені 317 млн грн досі не використали.

«Нам говорять, що додаткові 23 млн грн потрібні на лізинги. Але я володію інформацією, що з тих 317 млн грн, вже пішло майже 295 млн грн на придбання великогабаритних автобусів у лізинг. Якщо повірити розпису сум, які потрібні цього року на лізинг, то на платежі включно з груднем потрібно 277,3 млн грн. Ми ж виплатили 295 млн грн, тобто решта 18 млн грн у нас є зайвими по лізингу. І зараз пропонувати ще 23 млн грн – це, я вважаю, немудро і недоцільно», – обурився депутат.

«Наступний лізинговий платіж ми здійснюємо 15 грудня, ще один – 15 січня. За розрахунками, які надало АТП-1, насправді суми у 23 млн грн не вистачає для того, щоб здійснити всі лізингові платежі.

Сума лізингової угоди – це 792,2 млн грн, збільшуватися вона не буде. У нас збігаються абсолютно всі дані. Більше щось коментувати я вважаю не потрібно», – відповіла директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич.

Журналісти Дивись.info вже писали детально про особливості лізингової угоди, за якою комунальне АТП-1 отримає 150 нових автобусів. Усі деталі можете почитати тут.

Член бюджетної комісії Любомир Босаневич вчора у коментарі Дивись.info обурився тим, що депутатам вперше показали угоду лише тиждень тому, після того, як вона була підписана.

Крім того, за його словами, чиновники не аргументують чимось суттєвим прохання про додаткове фінансування.

Читайте також: Бюджетна комісія ЛМР погодила виділення додаткових коштів на придбання скандальних автобусів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: