На Львівщині за кошти ЄС прокладуть дорогу до нового пункту пропуску

48361040_2177185965646574_9045570471088619520_n

Стартує проект щодо модернізації дороги до пункту пропуску через державний кордон Нижанковичі — Мальховіце.

Про це інформує на сторінці у Fаcebook АОМС «Єврорегіон Карпати — Україна».

«Сьогодні презентуємо спільний проект Перемишльського повіту, смт Нижанковичі та ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА" «Пантера - Транспорт у районі Перемишля та Нижанковичі за спадщину співпраці» за фінансової підтримки Європейського Союзу. У рамках конференції закладено наріжний камінь на місці реалізації інвестиції, котра розпочнеться у навесні 2019 року», - йдеться на сторінці.

За словами виконавчої директорки АОМС «Єврорегіон Карпати — Україна» Галини Литвин, у результаті реалізації проекту буде відремонтовано 3,8 км дороги у селищі Нижанковичі, що веде до планованого пункту пропуску через кордон Нижанковичі - Мальховіце. Також проект має створити умови для розширення українсько-польського партнерства та подальшої модернізації та екологізації дорожньо-транспортної інфраструктури в даному регіоні.

 

Читайте також: Стало відомо, скільки проектів подала Україна на Програму транскордонного співробітництва за фінансування ЄС

Реалізувати проект планують до 16 липня 2020 року. Бюджет проекту становить понад 2,5 мільйона євро.

Довідково

Проект «Пантера — транспорт в районі Перемишля та Нижанковичі за спадщину співпраці» реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща — Білорусь — Україна 2014-2020.

Читайте також: Карпати мають бути в фокусі європейської та національної влади, – Галина Литвин (інтерв’ю)

Мета проекту: створення передумов для економічного, соціального та культурного розвитку українсько-польського прикордоння шляхом покращення комунікаційних зв’язків між Перемишльським повітом та Старосамбірським районом. Завдяки реалізації проекту буде модернізована дорога до планованого пункту пропуску через державний кордон Нижанковичі — Мальховіце. Інвестиції, заплановані в проекті, сприятимуть створенню спільної ефективної транспортної системи, яка буде забезпечувати рух між прикордонними територіями, організацію спільних соціальних і культурних заходів, тіснішу співпрацю між органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: