Вікенд у Львові: куди піти 5 і 6 січня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 5 і 6 січня.

Різдвяні мелодії на органі, шоу для всієї родини «Холодне серце», а також виставка, котра передасть глибину, тепло і яскравість давніх коляд — в афіші подій ІА Дивись.info.

Концерт «Різдвяні мелодії на органі»

5 січня, 19:00, Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Різдво вже на порозі. У повітрі пахне мандаринками, на вулицях миготять святкові гірлянди, вдома чекають гарячий чай та вбрана ялинка. І ви, напевно, знову у приємних святкових клопотах увімкнете якусь різдвяну кінокласику. А як щодо музичної класики на органі. Запрошуємо на різдвяний органний речиталь Надії Величко.

Шоу для всієї родини «Холодне серце»

5 січня, 11:00 та 13:30, Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

«Холодне серце» – це яскраве, захоплююче, у своєму роді унікальне шоу для всієї родини. Масштабність постановки, неймовірні пригоди, більше 40 персонажів, грандіозні декорації, яскраві костюми, чудова музика, захоплююче вогняне шоу, запаморочливі акробатичні трюки, сучасна хореографія – дарують глядачам відчуття свята. Дива у вигляді спецефектів та інтерактивні моменти, під час яких гості беруть безпосередню участь у низці фантастичних подій.

Читайте також: Де і як святкуватимуть Різдво на Львівщині: найцікавіші різдвяні фестини (фото) 

Святковий ланч з органом

6 січня, 15:00, Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Перед тим, як провести Святвечір в родинному колі, отримайте «Різдвяний подарунок» від органіста з Києва Богдана Дем’яненка. Чудовий святковий настрій створить музика Свелінка, Шайдеманна, Баха, Букстегуде та ін.

Виставка «Євген Безніско. Сакральне»

До 28 лютого, Музей «Храм Івана Хрестителя» (вул. Ужгородська, 1)

Представлені роботи, присвячені образу Ісуса Христа. Безніско Євген Іванович – відомий український графік, народний художник України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка. Понад 50 років працював над художніми роботами за мотивами творів Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Василя Стефаника. Автор низки портретів визначних культурних і громадських діячів України. Зокрема, портрет кардинала Йосипа Сліпого авторства Євгена Безніска був подарований від Львівщини Папі Івану Павлові ІІ у 1996 р. Роботи митця зберігаються в музеях США, Аргентини, Канади та Франції.

Виставка «Дивні коляди»

До 27 січня, Книгарня «Книжковий Лев» (просп. Шевченка, 14)

Тарас Кеб та Петро Буяк – самобутні художники, які надзвичайно чутливо відчувають і вміло передають глибину, тепло і яскравість давніх коляд. З-під їхніх пензлів народжуються багатоголосі, кольорові та натхненні «дивні Коляди». Збагачуючи своє уявою традиційні зимові коляди, вони додають від себе зовсім несподіваних героїв, нові образи та розповіді. Намагаючись передати всю повноту емоцій та відчуттів, які вирують у традиціях святкування різдвяних свят, створюють свою особливу і неповторну «Коляду».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: