На Закарпатті виявили незаконні білборди кандидата Садового (фото)

14-01-2019_Zakarpattia_samopomich_bushtyno

Зафіксовано білборди та агітаційні листівки кандидата Садового без вихідних даних. Громадянська мережа «ОПОРА» звернулася до поліції.

Як інформують у громадянській мережі ОПОРА, на вулицях Ужгорода, а також у Тячівському районі зафіксували білборди, а в Хусті агітаційні листівки лідера партії «Об’єднання «Самопоміч», кандидата на пост Президента Андрія Садового. На цих агітаційних матеріалах немає вихідних даних.

Представники закарпатської ОПОРИ про дані факти повідомили поліцію за телефоном «102», а також зареєстрували відповідні заяви – із детальним інформуванням правоохоронців про ймовірні ознаки порушення Закону.

«За нашими спостереженнями, білборди з іменем Андрія Садового з’явилися в області задовго до його офіційної реєстрації кандидатом у Президенти, – відзначає координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області Ярослав Гулан. – Однак білборди з іменем потенційного кандидата у Президенти це одне. А от коли кандидат уже офіційно зареєстрований, починають діяти інші правила. Згідно зі статтею 58 Закону «Про вибори Президента України», розміщення друкованих агітаційних матеріалів чи політичної реклами на носіях зовнішньої реклами є однією із форм агітації. А друковані матеріали повинні містити вихідні дані. В іншому випадку мова йде про ймовірне порушення вимог Закону».

Нагадаємо, відповідно до частини 3 статті 59Закону України «Про вибори Президента» друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Читайте також: За перші два тижні ЦВК зареєструвала 5 кандидатів у президенти: що про них відомо 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: