Львів'янці Бойко, яку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність, обрали запобіжний захід

1547588628-7669
Фото: Facebook

Сьогодні проросійську журналістку Олену Бойко, яку видворили з Росії, працівники служби безпеки привезли до Львова.

Олену Бойко звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України. Слідчі львівського управління СБУ, які ведуть справу Бойко, ще вчора повідомили про підозру у вчиненні вказаного провадження. Ввечері 17 січня підозрюваній обирали запобіжний захід у Галицькому районному суді Львова.

Засідання було відкритим для преси, там були присутні слідчі, сама Бойко та її адвокат. Слідчі львівського управління СБУ попросили суд про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці. Суд задовольнив клопотання, залишивши Бойко під вартою до 17 березня цього року.

Олена Бойко під час суду заперечила звинувачення щодо себе. Але вона запевнила, що не збирається переховуватися від слідства, більше того, Бойко заявила, що останнім часом отримує погрози, тож підтримує клопотання слідчого про утримання під вартою до завершення розгляду справи по суті.

Нагадаємо, журналістка пропагувала протистояння між українцями через політичні переконання та публічно закликала до порушення територіальної цілісності України. Також Бойко неодноразово була гостем політичних ток-шоу, де під оплески аудиторії критикувала чинну владу України, зокрема президента країни Петра Порошенка, а також висловлювала підтримку так званим Донецькій і Луганській «народним республікам».

Читайте також: Росіянина Хамраєва, якого судять у Львові, не видаватимуть РФ, – прокуратура

У серпні 2015 року, виїхавши на тимчасово окуповані території, а згодом і до РФ, у засобах масової інформації Бойко постійно закликала до зміни державного устрою України. 14 грудня 2018 року журналістку було оголошено у розшук, а 15 грудня Галицький районний суд Львова дав дозвіл на її затримання з метою її приводу для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою.

Нагадаємо, у середу, 16 січня, перебуваючи в нейтральній зоні між Україною і Росією, львів’янка Олена Бойко по телефону зробила заяву. Бойко зазначила, що її депортують в Україну в рамках домовленостей з українською стороною. Причиною депортації вона вважає продовження арешту затриманим українським морякам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: