Фітнес-інструкторка розповіла, як позбавилася целюліту: 5 правил, які точно подіють

49010248_367701093792288_3205672493478051840_n-e1545997537940-696x401-696x401

Колонка фітнес-інстукторки Уляни Депутович.

Боротьба з целюлітом – справа не проста. Це я знаю з власного досвіду, бо присвятила не один рік пошукам якоїсь чарівної вакцини, яка б мене від нього врятувала. Вже багато років я працюю фітнес-тренером, правильно харчуюся і регулярно тренуюся, але целюліт завжди був зі мною.

Раніше я думала: якщо буду максимально худою, проблема зникне! Методом підрахунку калорій мені вдалося знизити свою вагу до 45 кілограмів, але, уявіть собі, яким було моє роздратування, коли навіть при цій масі тіла целюліт відступати не захотів! Далі худнути було просто нІкуди, та і небезпечно для мого здоров’я. Тому я вирішила: час шукати іншу зброю.

Читайте також: Поради фітнес-інструкторки: тренування, які допоможуть швидко повернути форму після свят

А коли моя ненависть до целюліту сягнула апогею, я пообіцяла собі: перепробую всі методи (адекватні - звісно), і тільки у випадку, якщо нічого не допоможе, прийму те, що є, і житиму собі спокійно. Проте мої зусилля, на щастя, дали класний результат. Тому з радістю ділюся з вами своїм корисним досвідом і сподіваюся, що вам він також стане у пригоді.

Правило 1

Гадаю, не відкрию вам Америки, якщо скажу, що одним з найефективніших методів подолати целюліт є правильне харчування! Спробуйте забрати з свого раціону «харчове сміття».

Відмовтесь від солодкого, хлібо-булочних виробів, майонезів та фаст-фуду. Додайте більше овочів, каш, білкової їжі (м’ясо, риба, бобові). Пийте воду в кількості 1 літр на кожні 30 кілограмів маси тіла. Ви навіть не уявляєте, яким колосальним буде результат!

Правило 2

Менше жиру в тілі – менше целюліту!

Це правило актуальне завжди! І хоча позбутися проблеми цілком і повністю воно не допоможе, проте дозволить суттєво зменшити її візуально. Тому, якщо у вас зайва вага, а з нею і целюліт, моя вам найактуальніша порада – схуднути! Це точно буде ефективним не тільки для боротьби з целюлітом, але й для вашого самопочуття, вигляду та самооцінки.

Що для цього потрібно? Все дуже просто – рахуйте калорії і їжте менше, ніж витрачаєте. До речі, я вже розповідала про 4 міфи, які найчастіше заважають схуднути. Якщо не читали – вам сюди.

Правило 3

Більше м’язів – менше целюліту!

Ти дуже худенька, а целюліт все одно є? Моя порада – тобі час почати відвідувати тренажерний зал і набрати трохи якісної м’язевої маси. Не хвилюйся, на об’єми твого тіла це суттєво не вплине, але зробить його красивішим, підтягнутішим, якісним і точно зменшить кількість целюліту.

Рецепт ефективного масонабору простий: збільшуєте кількість білкових продуктів у раціоні, створюєте профіцит калорій (їсти більше – аніж витрачаєш), додаєте силові тренування з обтяженням. А потім, як би дивно це не звучало, ненадовго доведеться повернутися до правила – 2 (схуднення). Бо, як відомо, м’язеву масу ми набираємо разом іх зайвим жирком. Його доведеться позбутися, проте ваше тіло точно стане гарнішим, а целюліту поменшає. До речі, не сподівайтесь, що за якийсь місяць зможете змінитись кардинально. Масонабір потребує неабиякого терпіння та роботи над собою!

 Правило 4

Рухайтесь і відвідуйте масажі

Часто целюліт може стати результатом поганого кровотоку та застою лімфи. Щоб цього не було – більше рухайтесь та регулярно тренуйтеся. Практикуйте мінімум 10 000 кроків в день, це вже хороший поштовх до змін. Якщо рух не допомагає – скористайтесь послугами професійного масажиста. Антицелюлітний масаж «вижене» з вас зайву воду, поліпшить циркуляцію крові та навіть стан шкіри. Вже за декілька сеансів ви побачите позитивні зміни.

Увага! Не сподівайтесь, що один тільки масаж зробить диво! Якщо їстимете все підряд та будете лежати на дивані, на масаж можете навіть не іти –від целюліту він вас не позбавить! Даремне витрачання часу і грошей! Не забудьте проконсультуватись з лікарем перед тим, як відвідувати масажиста. Адже такий тип масажу має чимало протипоказань, наприклад, розповсюджений серед жінок варикоз.

 Правило 5

Скрабування та самомасаж.

Якщо на послуги масажиста немає ані часу, ані грошей – практикуйте самомасаж проблемних зон круговими рухами. Для цього підійде жорстка губка, антицелюлітна рукавичка або спеціальна щітка для сухого масажу. Ціна таких помічників помірна, а ефект може бути вражаючий! Дієвими є також і скраби: мої фаворити – кавові. Їх можна виготовити вдома самостійно з кавової гущі, олійок та прянощів, або звісно, замовити в інтернеті. Але ці процедури протипоказані людям з проблемними судинами, захворюваннями шкіри, алергіями, під час вагітності, і це не весь перелік. Тому виконуйте їх, якщо ви цілком здорові, а якщо маєте сумніви – спитайте у свого лікаря.

Дівчата, всі ці методи будуть особливо дієвими, якщо ви застосуєте їх у комплексі. І пам’ятайте, що результат обов’язково буде, але не «вже і зараз»! Наберіться терпіння і систематичнно, регулярно, крок за кроком ідіть назустріч позитивним змінам. Тоді ви точно досягнете успіху!

Уляна ДЕПУТОВИЧ,

журналістка, фітнес-інструкторка та консультантка з правилнього харчування

Думки, висловлені в рубриці «Колонки», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію редакції ІА Дивись.info.

Будь-яке копіювання чи відтворення тексту або частини тексту дозволене лише з письмової згоди редакції. В іншому випадку це вважатиметься порушенням авторських прав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: