З початку року від кору вакциновано понад 5,5 тисяч мешканців Львівщини (фото)

IMG_9873

Динаміка вакцинації на Львівщині є позитивно, - повідомив в.о. заступника директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

За словами чиновника, за перший місяць року в регіоні вакцинувалися понад 5,5 тисяч осіб, - передає кореспондент Дивись.info.

За перший тиждень року вакцинувалося близько тисячі осіб, - розповідає Андрій Васько.  За другий тиждень  - 3,5 тисячі і за місяць є 5,5 тисяч вакцинованих. Він додав, що у ЛОДА сподіваюся досягнути оптимального результату з вакцинації до кінця лютого.

Водночас, зростає й кількість хворих. Якщо за минулий рік, за словами чиновників, в регіоні захворіло близько 11 тисяч осіб, то лише за січень цього року на Львівщині вже є 2651 хворий. Детальніше про це читайте тут.

«Інформаційна кампанія, яка зараз проводиться, дає свої результати. Вакцина є якісна, про це говорять і лікарі, і експерти й батьки провакцинованих дітей, - додає Андрій Васько. – Багато з тих батьків, чиї діти не були вакциновані, міняють свою думку і починають вакцинувати дітей. Ми всі відповідальні за здоров’я наших дітей». Чиновники додають, що Львівська область у достатній кількості забезпечена вакциною. «На даний момент у нас є близько 60 тисяч доз вакцини. Ми вакцинуємо як дітей, так і дорослих, - додає Андрій Васько. – Усіх ми забезпечуємо необхідною кількістю доз вакцини. До нас звертаються і військові, й силові структури. Вакцинація для усіх є безкоштовною».

Читайте також: Лікарі пояснили, коли вдасться зупинити спалах кору на Львівщині (фото)

На Львівщині вакцинують препаратами бельгійського та американського виробництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: