Кандидати у президенти: скандали, обіцянки, статки

large

3 лютого Центральна виборча комісія завершила прийом документів для реєстрації кандидатами на виборах президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року.

Станом на сьогодні зареєстровано вже понад 30 кандидатів.

Загалом документи подали 89 осіб, причому 17 із них – в останній день подання. Зараз у ЦВК є ще час для розгляду всіх поданих заявок. Цей термін спливе 8 лютого включно, а вже 9 лютого Центрвиборчком мусить оприлюднити остаточний список кандидатів у президенти України.

Про десятьох кандидатів ІА Дивись.info вже розповідала. Сьогодні знайомимося ще з п’ятьма політиками, які вирішили поборотися за пост президента.

Олександр Шевченко, 47 років, народний депутат, бізнесмен

Олександр Шевченко – бізнесмен, офіційно колишній гендиректор гірськолижного курорту «Буковель». Народний депутат України 7-го та 8-го скликань.

Закінчив Коломийське ГПТУ-14 за спеціальністю радіомонтажник, а також фізфак Чернівецького державного університету. Під час навчання у ВНЗ працював монтажником радіоапаратури на Коломийському деревообробному заводі. З 2004 до 2014 року Олександр Шевченко – директор ТзОВ «Скорзонера», компанії яка є власником гірськолижного курорту «Буковель».

Член Політичної партії «Українське об'єднання патріотів-УКРОП».

Під час виборчої кампанії Олександра Шевченка по 83-му мажоритарному округу Громадянська мережа ОПОРА фіксувала порушення з боку кандидата. В обмін на ксерокопію паспорта людям пропонували екскурсію, обід і зустріч з кандидатом-самовисуванцем.

У Верховній Раді 8-го скликання входив до складу фракції Блок Петра Порошенка. Проте вже 14 вересня 2015 року вийшов із складу фракції БПП.  У парламенті Олександр Шевченко запам’ятався бійкою з головним радикалом Олегом Ляшком.

Був одружений, має трьох доньок та трьох синів.

Що обіцяє        

Олександр Шевченко обіцяє відправити на «політичну пенсію» більшість старих політиків, які були останні 20 років при владі. Припинити контрабанду й торговельно-економічні стосунки з агресором. Викорінювати зраду, руйнувати «п’яту колону», зміцнювати армію.

Українці мають бути готові до мобілізації. Кожен знатиме, що робити у разі ескалації зовнішньої агресії. Крім того, кандидат пропонує легалізувати короткоствольну нарізну зброю для громадян України для власного захисту. А також повністю відмовитися від російських енергоносіїв. Зменшити кількість депутатів Верховної Ради до 300 осіб. Поетапно скоротити кількість чиновників по всій владній вертикалі на третину. Кримінальна відповідальність топ-корупціонерів та хабарників – ув’язнення від 10 років до пожиттєвого з конфіскацією майна.

Кандидат обіцяє протягом трьох років довести мінімальну зарплатню до 500 євро, а пенсію – до 300 євро. Шевченко говорить про запровадження цивілізованого ринку землі – на початковому етапі мораторій на продаж землі корпораціям та закордонним резидентам. А також обіцяє скасувати «Роттердам плюс».

Стратегічний напрямок – повна безкоштовна освіта.

Декларація

У своїй декларації кандидат у президенти зазначив п’ятьох осіб: трьох синів, доньку і Тетяну Шевченко, яка зазначена як особа, з якою Олександр Шевченко спільно проживає, але не перебуває у шлюбі.

З нерухомістю Олександр Шевченко вказав у декларації орендований будинок у Поляниці площею понад 193 кв м, який належить ТзОВ «Буковель». Будинок такою ж площею в Поляниці орендує  його цивільна дружина. Крім того, кандидат у президенти задекларував два орендовані офіси в Івано-Франківську, які належить ТзОВ «ПБС», задекларував також земельні ділянки у Поляниці площею 363 кв м, Чукалівці площею 2400 і 906 кв м, які належать Тетяні Шевченко. Цивільній дружині належить також нежитлова будівля у Поляниці вартістю мільйон 600 тисяч гривень.

У Києві Шевченко орендує офіс у ПРАТ «БФК «Глобал Естейтс». Дружині належить паркомісце в Івано-Франківську площею понад 165 кв м, а також квартира площею 672 кв м вартістю мільйон 215 тисяч гривень. А також дружина Шевченка орендує квартиру у Кизині біля Києва площею понад 323 кв м. Ще один об’єкт нерухомості, який задекларував кандидат – недобудований житловий будинок у Чукалівці Тисменицького району. Власник – цивільна дружина.

З предметі розкоші Олександр Шевченко задекларував п’ять годинників, а також ювелірні прикраси і годинник дружини.

А ось із транспортних засобів кандидат у президенти задекларував лише автомобіль «Toyota-Sequoia» 2008 року випуску, який теж належить ТзОВ «Буковель».

Дружині Шевченка належить 100% акцій ТзОВ «Галичина-Цукор», натомість Олександру Шевченкові – 25% ТзОВ «Горизонт».

2017 року Шевченко заробив трохи більше 250 тисяч гривень, натомість дружина заробила трохи більше 72 тисяч гривень, а від підприємницької діяльності отримала майже 5 мільйонів гривень.

Олександр Шевченко задекларував понад 155 тисяч доларів готівки, натомість у банках він має два рахунки на 125 тисяч і 127 тисяч гривень. Дружина декларує 4 мільйони 900 тисяч гривень готівки.

На навчання дітей у Швейцарії 2017 року Олександр Шевченко витратив понад мільйон гривень.

Роман Насіров, 39 років, голова ДФС

Роман Насіров – нардеп України 8-го скликання від Блоку Порошенка, з травня 2015-го – голова ДФС.

2000 року закінчив Чернігівський інститут економіки та управління за спеціальністю «Фінанси», 2001 року – Київський економічний університет за спеціальністю «Право». Кандидат юридичних наук при Інституті законодавства Верховної Ради.

Діяльність Насірова на посаді голови ДФС неодноразово піддавалась критиці. Зокрема його звинувачували в корупції та тискові на платників податків. Численні факти виявлених порушень лягли в основу депутатських звернень нардепів до Кабміну з вимогою звільнити Насірова та його першого заступника Сергія Білана.

2 березня 2017 року НАБУ повідомило про затримання Романа Насірова. Затримання відбулось у Феофанії під час проведення обшуку у рамках розслідування газової справи екс-нардепа Олександра Онищенка. В ході слідчих дій було також з'ясовано, що, окрім українського паспорта, Насіров має також британський. Після арешту Насірова стало відомо, що його звинувачують у діях, які завдали шкоди державі на 2 млрд грн. Зокрема, йому інкримінують співпрацю з народним депутатом Олександром Онищенком, під час якої Насіров відтерміновував рентну платню за видобування корисних копалин, а нардеп проводив завдяки цьому корупційні схеми.

Одразу після арешту Насіров заявив про проблеми із здоров'ям і ліг до лікарні Феофанія, де у нього начебто діагностували інфаркт міокарда.

11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Романа Насірова з посади голови ДФС.

Роман Насіров одружений, має двох синів та доньку.

Що обіцяє

Роман Насіров обіцяє відновити в найкоротші терміни із залученням міжнародних партнерів територіальну цілісність і суверенітет на всій території України. Повернути до сімей військовополонених та інших осіб, затриманих за політичними мотивами.

Також він пропонує створити спрощену систему отримання статусу учасника бойових дій, підвищити зарплату військовослужбовцям та впровадити пільгові державні програми підтримки сімей загиблих воїнів. Армія буде повністю контрактною і добре забезпеченою.

У своїй передвиборній програмі кандидат говорить, що кожен, хто захоче працювати в Україні, гарантовано буде забезпечений робочими місцями і вони будуть отримувати достойні зарплати. Крім того, обіцяє повноцінну пенсійну реформу, медичне страхування, а для деяких категорій населення (учасники бойових дій, пенсіонери, інваліди, ліквідатори аварії на ЧАЕС тощо) медицина буде повністю безкоштовною.

Випускникам вищих та професійно-технічних навчальних закладів Насіров обіцяє гарантоване перше місце роботи а також створення безкоштовних державних програм для вивчення англійської мови усіма охочими.

Насіров у своїй передвиборчій програмі заявляє, що в разі його обрання президентом протягом наступних двох-трьох років в Україні буде реальне економічне зростання. Всі державні підприємства будуть приватизовані. Зокрема пропонується зменшити кількість податків і зборів, а також мінімізувати податкове навантаження на бізнес. Запровадити податок на виведений капітал, який буде стимулювати бізнес розвиватись і платити податки саме в Україні.

Крім того, кандидат у президенти обіцяє побороти корупцію і створити нову Конституцію.

Декларація

У своїй декларації Роман Насіров зазначив дружину, двох синів і дочку.

У розділі «Об’єкти нерухомості» 32 пункти. Роману Насірову належить п’ять земельних ділянок у Чернігові, Козині та Чернігівській області, житловий будинок площею понад 400 кв м у Козині, квартира у Києві площею понад 157 кв м і машиномісце у столиці. У декларації зазначається, що кандидат у президенти орендує 14 земельних ділянок у Чернігівській області.

Дружина Насірова володіє трьома земельними ділянками у Чернігівській та Київській областях, трьома квартирами і садовим будинком на правах співвласності. До речі, інформація про лондонські квартири Романа Насірова, які розшукали журналісти, у декларації не згадується.

З предметів розкоші Роман Насіров задекларував п’ять годинників, шість каблучок дружини, десять пар сережок, три браслети, шість годинників, два намиста, чотири сумки, три шуби, три жакети. Крім того, Насіров задекларував дві картини, дві статуетки. Дружині належить 10 картин та 3 ікони.

У Романа Насірова також є австрійська автоматична гвинтівка Steyr AUG a3, колекція монет, килим, спортивний тренажер. Сімейство Насірових декларує столові сервізи, колекцію вин, домашнє срібло.

Насіров володіє автомобілем Toyota Camry (2008 рік випуску), орендує у компанії ВКФ «Рута» автомобіль Lexus LS 600 (2013 рік випуску). Дружина Насірова має у власності автомобіль Land Rover Range Rover (2013 рік випуску), Toyota Land Cruiser Prado 150 (2014 рік випуску), а також мотоцикл Harley Davidson FLS TFB 1690 (2014 року випуску).

Усі доходи, які задекларував Роман Насіров за 2017 рік – це 6 гривень. Натомість дружина задекларувала близько 10 мільйонів доходу. У Насірова є 55 тисяч доларів та 125 тисяч гривень готівкових коштів і брокерський рахунок на майже 300 тисяч доларів. Загалом грошові активи Насіров з дружиною зберігають як готівкою, так і на банківських рахунках. У 2017 році вони задекларували 53,5 мільйона гривень (з них 50 мільйонів – застава), 175 тисяч доларів та 30 євро.

Юрій Бойко, 60 років, народний депутат, олігарх

Юрій Бойко – український олігарх, політик, народний депутат 6-го і 8-го скликань, Герой України, екс-міністр енергетики та вугільної промисловості. За освітою — хімік-технолог (закінчив Московський хіміко-технологічний інститут), 2001 року одержав бакалаврський диплом інженера-економіста. Трудову біографію розпочав майстром на Рубіжанському хімічному заводі «Зоря», потім очолив завод на посаді генерального директора. Бойко очолював НАК «Нафтогаз України». Був міністром палива та енергетики в урядах Януковича та Азарова.

2001 року Бойко вступив у партію Сергія Тігіпка «Трудова Україна». 2005 року обраний головою Республіканської партії України. На парламентських виборах 2006 року РПУ увійшла до складу партії «Не так», проте блок не подолав 3-відсотковий бар'єр. Народний депутат України 6-го скликання з листопада 2007 до березня 2010 року, обраний за списками Партії регіонів. У вересні 2014 року очолив Опозиційний блок.

18 січня 2018 року був одним з 36 депутатів, що голосували проти Закону про визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Юрій Бойко став єдиним кандидатом в президенти від «Опозиційної платформи – За життя», зареєстрував у ЦВК як самовисуванець.

Юрій Бойко не раз брав участь у парламентських бійках, є великим прихильником РПЦ. 22 серпня 2004 року Юрій Бойко був нагороджений  званням Герой України. Водночас політик є фігурантом справи «вишки Бойка».

У Юрія Бойка троє синів і три доньки.

Що обіцяє

Юрій Бойко обіцяє у разі його обрання президентом забезпечити позаблоковий статус України і подолати протиріччя з Росією. Проводитимуться прямі вибори керівників регіонів і керівників муніципальної поліції. Кандидат обіцяє кримінальну відповідальність за екстремізм, відкрити доступ до соціальних мереж і інформаційних ресурсів та гарантує невтручання держави в церковні питання

Юрій Бойко говорить про зростання економіки до 5-7%, створення стимулів для повернення трудових мігрантів, збільшення видобутку вугілля і газу, а також гарантує незалежність енергетичного ринку. Також Бойко обіцяє провести загальнонаціональний референдум про зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Він обіцяє переглянути комунальні тарифи, прожитковий мінімум і встановити мінімальний дохід вище нового показника, а також погасити борги працівникам держпідприємств.

Бойко скасує медичну і пенсійну реформу, встановивши при цьому мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію 15 років.

Декларація

У декларації Юрія Бойка зазначені дружина, син та донька.

У розділі «Об’єкти нерухомості» 21 пункт. Безпосередньо Юрію Бойку належить дві земельні ділянки у Донецькій та Київській областях, а також квартира у Рубіжному Донецької області, квартира площею 257 кв м і офіс у Києві, ще одна квартира у Рубіжному кандидатові у президенти належить на правах співвласності. Дружині належить квартира у Росії площею 220 кв м, у Києві площею 257 кв м, житловий будинок на Київщині площею понад 444 кв м, гараж у Києві, машино-місце в Росії, вісім земельних ділянок на Київщині. Ще дві земельні ділянки жінка орендує.  З незавершених об’єктів нерухомості Юрій Бойко задекларував будинок у Діброві на Донеччині і гараж в Рубіжному, дружині належить дім в Гнідині на Київщині.

З предметів розкоші Юрій Бойко задекларував три картини, комплект прикрас та кулон.  У кандидата в  президенти у декларації зазначені два транспортні засоби – «Мерседес-Бенц- GL500» 2006 року випуску та «Жигулі-«копійка» 1978 року випуску.

Віра Бойко володіє акціями ПАТ «Луганський електроапаратний завод», також їй належить ТОВ «Столична нерухомість», 25% – у ТОВ «Фортекс» і 43% - ТОВ «Шпон».

2017 року Юрій Бойко заробив понад 248 тисяч гривень і отримав понад 252 тисяч гривень для забезпечення депутатської діяльності, а також 6,5 тисяч гривень процентів. Дружина кандидата заробила понад 8 мільйонів 600 тисяч гривень.

На банківських рахунках у Юрія Бойка понад 14 тисяч доларів, у дружини – понад 10 мільйонів гривень, а у московському банку – понад 48 тисяч доларів і понад 3 мільйони 300 тисяч рублів, майже 900 тисяч доларів – в українських банках.  Готівкою Бойко задекларував понад 19 тисяч доларів, 17,5 тисячі євро і 200 тисяч гривень.

У кандидата у президенти є борги за юридичні послуги американській компанії понад 245 тисяч доларів, а також  він має боргове зобов’язання перед старшим сином Анатолієм у понад 11 мільйонів 600 тисяч гривень.

Олег Ляшко, 46 років, нардеп

Олег Ляшко народився в Чернігові. Навчався в школі-інтернаті. 1998 року закінчив юридичний факультет Харківського державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди. 2013 року –  Київський національний університет за фахом «міжнародній бізнес».

Розпочав трудовий шлях скотарем колгоспу «Прогрес» села Лизівка, нині Білокуракинського району Луганської області. Потім, до 2006 року, працював кореспондентом та редактором у різних виданнях: «Молода гвардія», «Комерційні вісті», «Правда України», «Політика» та «Свобода».

Ляшко був депутатом 5-го і 6-го скликань від БЮТ. 19 жовтня 2010 року його виключено з фракції БЮТ «за співпрацю з коаліцією більшості, зокрема, за голосування за зміни до Конституції, закон про Кабінет Міністрів та регламент Верховної Ради України». 2012 року потрапив до парламенту за мажоритарним округом як висуванець Радикальної партії, 2014-го Ляшко потрапив до парламенту, очоливши список Радикальної партії.

Ляшко позиціонував себе як опозиційний до режиму Януковича радикальний політик, однак ведучий програми Шустер Live Савік Шустер заявив 29 грудня 2013 року, що Олег Ляшко в ефірі «Шустер Live» неодноразово подавався на запрошення адміністрації президента Віктора Януковича. Політологи і журналісти пов’язують Ляшка з Сергієм Льовочкіним, а також Рінатом Ахметовим.

Нинішні президентські вибори – це вже друга спроба Олега Ляшка.

«Головний радикал країни» неодноразово опинявся у центрі скандалу, двічі його засуджували. 1994 року за розкрадання державного та колективного майна у великих розмірах, самовільне присвоєння влади тощо. Вирок — шість років з конфіскацією майна. Через рік був звільнений за амністією, а в 1998-му судимість було достроково погашено. 2001 року Олега Ляшка засуджено умовно вже за професійну діяльність. Кілька його матеріалів кінця 1990-их про колишнього в. о. віце-прем'єра Василя Дурдинця вітчизняна Феміда визнала наклепом. У серпні Європейський суд з прав людини став на бік Ляшка.

Ім’я Ляшка фігурувало і у секс-скандалі, часто ставав учасником бійок, 2017 року САП відкрила кримінальне провадження про можливе незаконне збагачення лідера Радикальної партії, який свої статки пояснював небувалим везінням у лотерею.

2 червня 2018 року одружився з Росітою Сайранен.

Що обіцяє

Олег Ляшко запевняє, що готовий зробити все для миру. Але не ціною капітуляції. «Наша мета - перемога. А перемогти в війні ми зможемо тільки тоді, коли буде сильна економіка. Ніхто в світі не поважає слабких. Але ніхто не зацікавлений у тому, щоб Україна стала сильною», – йдеться у тексті передвиборчої програми Ляшка в питаннях нацбезпеки.

Кандидат у президенти збирається вимагати у міжнародних партнерів виконання Будапештського меморандуму. В іншому випадку Україна має право заявити про відновлення статусу ядерної держави. Радикал також вимагає укладання прямої військової угоди із США. Головний радикал вважає, що снайпер на фронті має отримувати 80 тис. грн, а снайпер НАБУ - 15 тис., а не навпаки.

Лідер Радикальної партії запевняє, що звичайні доярки і свинарки мають отримувати пенсії більші, ніж прокурори. Колишнім колгоспникам, які працювали за «галочки» і трудодні, обіцяють перерахувати пенсії, оскільки вони «заслужили гідну старість». Буде встановлено державне регулювання цін на ліки та продукти харчування. Також є пропозиція створити програми доступного житла для молоді. Студентам обіцяють стипендії, на які можна вижити.

Ляшко пропонує збільшити державне замовлення на робочі професії. Також кандидат обіцяє відновити промисловість і розгорнути загальнонаціональне будівництво. Радикал обіцяє розвивати сільське господарство. За комуналку українці будуть платити не більше 15% своїх доходів.

Із 450 народних депутатів (наразі у Раді саме така кількість народних обранців) Ляшко пропонує залишити 250. Кількість міністерств пропонується скоротити до 10. Лідер Радикальної партії пропонує ліквідувати посаду прем'єр-міністра, залишивши відповідальним за стан справ в країні одну людину - президента. А для того, щоб уникнути узурпації влади, за словами Ляшка, буде прийнято закони про імпічмент та тимчасові слідчі комісії.

У передвиборчій програмі Олег Ляшко обіцяє звільнити всіх старих суддів і прокурорів, а нових люди оберуть на виборах, як у США.

Декларація

У декларації про доходи за 2017 рік Олег Ляшко вказав Росіту Сайранен і її доньку Владиславу Горбенко.

У розділі «Об’єкти нерухомості» зазначено 14 пунктів. 2017 року Ляшко придбав будинок у Козині загальною площею майже 550 кв м за понад 11 мільйонів гривень. Також головний радикал задекларував офіс у Києві площею понад 182 кв м та столичну квартиру площею у понад 95 кв м, сім земельних ділянок у Козині та Княжичах.

Дружині ж належить садовий будинок площею 296 кв м і земельна ділянка у Києві. Також Ляшко орендує частину будинку в Козині, а Росіта Сайранен безкоштовно користується літньою кухнею у Малій Олександрівці в Бориспільському районі.

Крім того, Олег Ляшко задекларував колекцію монет, селянські вила, чотири годинники, два спортивні тренажери, три набори італійських меблів, а також коштовності дружини (кольє, сережки, браслети тощо).

У реєстрі Ляшка три транспортні засоби Тoyota Land Cruiser 2004 року випуску, Тoyota Land Cruiser 200 2013 року випуску та Мерседес GLE 250 2017 року випуску, який належить Росіті Сайранен.  Олег Ляшко задекларував корпоративні права у ЗАТ «Редакція газети «Політика». Йому належить 33,33%.

Торік головний радикал заробив понад 259 тисяч гривень, понад мільйон 770 тисяч гривень отримав процентів. Як виграш у лотереї Олег Ляшко задекларував понад 570 тисяч гривень. Від надання майна в оренду нардеп заробив понад мільйон 870 тисяч гривень, від продажу нерухомості – майже 16 мільйонів гривень. Натомість дружина задекларував майже 560 тисяч гривень від відчуження рухомого майна і майже 26 тисяч гривень – страхові виплати.

У банку в Олега Ляшка зберігається понад 4 мільйони 450 тисяч гривень і понад 713 тисяч доларів, готівкою – 484 тисяч доларів, 70 тисяч євро і 839 тисяч гривень. Натомість у дружини налом 209 тисяч гривень, 15 тисяч доларів та 20 тисяч євро. Згідно із декларацією, Олег Ляшко має цілу низку боргів перед Артемом Савицьким. Їхня загальна сума становить 12 мільйонів гривень. Йдеться по купівлю житла і двох земельних ділянок.

Артем Савицький в 2014 році балотувався за списками «Радикальної партії» до Верховної Ради під номером 92. Також на момент виборів він займав посаду заступника голови правління Всеукраїнської громадської організації «Чиста хвиля», керівником якої є його батько – Валентин Савицький. Останній в часи президентства Януковича очолював Громадську раду при Міністерстві екології та природних ресурсів, яким керував одіозний Едуард Ставицький.

Аркадій Корнацький, 65 років, нардеп, підприємець

Аркадій Корнацький народився на Миколаївщині. Закінчив факультет економіки та права Університету дружби народів імені Патріса Лумумби в Москві. Здобув освіту за спеціальністю «Міжнародне право» (кваліфікація — юрист) і «Перекладач англійської мови».

Трудову діяльність розпочав різноробом у колгоспі «Шлях Леніна» у рідному селі. Після навчання у московському університеті працював в різних російських установах, згодом зайнявся підприємницькою діяльності. В Україні з 1998 року – співзасновник і засновник підприємств: ТОВ «Агрофірма Корнацьких», ТОВ «Юридична фірма Корнацьких», ПП «Будфірма Корнацьких».

2005 року вийшов з російського громадянства і набув українське.

У 2007 році — радник Голови Секретаріату Президента України, в.о. заступника голови Миколаївської облдержадміністрації з питань АПК. З 2008 року – голова громадської організації «Селянський фронт». Тричі брав участь у парламентських виборах, але потрапити у парламент зміг 2014 року за одномандатним округом від БПП.

17 червня 2013 року близько 120 осіб, озброєних помповими дробовиками і травматичною зброєю, здійснили спробу захопити ТОВ «Агрофірма Корнацьких» у селі Чаусове Друге на Миколаївщині. Один з нападників відкрив стрілянину. Ним виявився віце-чемпіон Європи з греко-римської боротьби та віце-чемпіон світу з бойового самбо Костянтин Стрижак. Повідомлялося про поранення 5 людей.

Аркадій Корнацький розлучений, має трьох дітей.

Що обіцяє

Передвиборна програма кандидата на пост президента Аркадія Корнацького називається «Владу – народу!» і передбачає очищення української політики від олігархічних кланів. Корнацький обіцяє провести люстрацію, створити міжнародний антикорупційний трибунал, «який розглядатиме справи гнобителів народу». Судді місцевих судів будуть обиратися громадянами і будуть їм підзвітні. Буде впроваджено мирові суди.

Корнацький обіцяє створити умови для відновлення економічної могутності України, а саме: демонополізацію, ліквідацію корупції, унеможливлення рейдерства і різке підвищення відповідальності за нього, зелене світло для малого і середнього бізнесу, стабільність законодавства, спрощення системи оподаткування і адміністрування податків при підвищенні відповідальності за несплату податків, індустріалізацію в режимі інвестиційного буму тощо.

Декларація

Аркадій Корнацький жодних членів сім’ї у декларації за 2017 рік не зазначив.

У розділі «Об’єкти нерухомості» кандидат у президенти зазначив 76 пунктів. Корнацький задекларував низку земельних ділянок у Кулібаках на Київщині, будівлю молочного цеху у Кумарях на Миколаївщині, земельну ділянку у Первомайську, житловий будинок площею 52 кв м у Чаусовому Миколаївської області та ще дев’ять будинків площею 202, 39, 45,7 та 51, 44, 187, 49, 56, 27,3 кв м у Чаусовому Другому. Крім того, десятки земельних ділянок у цих населених пунктах.  Також Аркадій Корнацький володіє будівлею кафе у Києві, нежитловою будівлею, а у Первомайську – комплексом нежитлових будівель, низкою земельними ділянками у Кримці Первомайського району на Миколаївщині і будинком площею понад 51 кв м, а також овочесховищем, конюшнею, кафе, нежитловими будівлями.  У Кулібабі на Київщині нардеп теж має ще один житловий будинок площею майже 63 кв м, а також нерухомість у Бердянську, Секретарці та Кривому Озері, Кінецьполі Миколаївської області, Києві. Незважаючи на наявність власного житла у столиці Корнацький задекларував готельний номер, який йому надається як іногородньому. Як незавершене будівництво Аркадій Корнацький задекларував готель у Первомайську площею понад 5 тисяч кв м.

З транспортних засобів кандидат у президенти задекларував автомобіль Мерседес GL 350 CDI 4MATIC Універсал В 2011 року випуску. Він також володію 8 мільйонами акцій ВАТ «Швидкісні платні автомобільні вулиці (дороги)», а також є власником або співвласником низки компаній.

Як народний депутат Аркадій Корнацький заробив 2017 року майже 221 тисячу гривень і отримав 252 тисячі гривень як відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням депутатських повноважень, ще майже 10 тисяч – це проценти і дохід від відчуження нерухомого майна. Корнацький задекларував понад 36 тисяч гривень на банківському рахунку, готівкою понад 30 мільйонів гривень, 775 тисяч доларів та 155 тисяч євро.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: