В СБУ пояснили, які саме сайти блокуватимуть перед виборами

99063

Правоохоронці володіють інформацією про підготовку спецслужбами РФ потужних кібератак напередодні та під час президентських виборів в Україні.

Уже найближчим часом Служба безпеки України почне блокування сайтів, які підозрюють у підриві національної безпеки країни напередодні президентських виборів. Про таке повідомив начальник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук, передає ICTV.

За його словами, саме такою буде відповідь СБУ на інформаційні та кібератаки насамперед з боку Росії.

«Наявна у Служби безпеки інформація свідчить про те, що основний ухил російські спецслужби робитимуть на гібридну агресію: кібератаки, атаки на кібернетичний простір та об'єкти критичної інфраструктури. А також другий вектор – інформаційні впливи, фейкові новини й атаки на інформаційний простір», – зазначив представник силового відомства.

Він також додав: СБУ має інформацію про підготовку спецслужбами Російської Федерації потужних кібератак напередодні та під час президентських виборів в Україні.

«Вони можуть відбуватися не тільки на електронні системи безпосередньо Центральної виборчої комісії, а можуть атакувати будь-які об'єкти критичної інфраструктури, такі як транспорт, зв'язок, фінанси і енергетика», – переконаний Климчук.

Лише за останній рік, каже він, було заблоковано близько 2 тис. фейкових акаунтів та подані для санкцій близько 200 інтернет-сайтів, що пропагували російську ідеологію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: