У війни теж є правила: для українських військових запустили мобільний додаток

630_360_1551086741-489

Міжнародна гуманітарна організація Geneva Call запровадила мобільний додаток для українських військовослужбовців «У війни теж є правила». 

Додаток в ігровій формі знайомить із нормами міжнародного гуманітарного права стосовно того, що дозволено і не дозволено на війні, повідомляє Укрінформ.

Програма має два рівні складності і 28 сценаріїв. На кожному з рівнів користувач стикається з реальними ситуаціями, які можуть виникнути під час бою. На нього чекають питання, пов'язані з військовою тактикою, веденням бойових дій, захистом дітей і цивільного населення, використанням зброї, наданням допомоги пораненим.

Відповідаючи на запитання правильно, користувач може перейти на рівень командира зі  складнішими питаннями і сценаріями. Впоравшись із ними, він отримає сертифікат проходження гри.

Як відзначають у Geneva Call, учасник гри повинен відповісти на такі запитання: чи можна стріляти по лікарнях і школах, якщо в них перебуває супротивник; чи можна приймати до своїх лав молодих людей, якщо ви не впевнені, що їм виповнилося 18 років; чи може військовий імітувати здачу в полон, щоб несподівано напасти на ворога і заскочити його зненацька тощо. Окреслені питання доволі часто виникають у бійців збройних груп, що перебувають у зоні конфлікту, але не завжди вони можуть знайти відповіді на них.

Уперше додаток став доступним у Лівії в 2015 році під назвою «Солдат, а не вбивця» (Fighter, not Killer). У 2019 р. мобільний додаток для телефонів Android запрацював в Україні. Завантаживши його українською або російською мовами, користуватися додатком можна в режимі оффлайн.

Додаток можна завантажити за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: