Українська омбудсмен запропонувала Москальковій нові умови обміну полоненими

53283374_2492647327474668_3258786447062204416_n
Фото: Facebook/Людмила Денісова

Уповноважена з прав людини України Людмила Денісова провела зустріч з Уповноженою з прав людини в РФ Тетяною Москальковою.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова провела зустріч з Уповноженою з прав людини в РФ Тетяною Москальковою.

Про це Денісова розповіла у соцмережі Facebook.

На зустрічі омбудсмени обговорили питання стосовно обміну полонених.

"Я звернулася до Москалькової з проханням, щоб вона донесла інформацію до відповідних органів щодо можливості обміну 25 на 25", - зазначила Денісова у публікації.

У своєму повідомленні Денісова також зазначила, що на зустрічі вони обговорили питання стосовно політв’язнів Едема Бекірова та Павла Гриба.

Нагадаємо, що раніше, донька Едема Бекірова повідомила, що її батько досі залишається у спецблоці, в холодній вогкій камері. Кримському татарину не надають необхідну медичну допомогу та не виводять на прогулянку. Бекірову лише збільшили дозу інсуліну, але показник цукру у крові залишається небезпечно високим. Москалькова пообіцяла перевірити цю інформацію.

Читайте також: На фасаді Ратуші у Львові вивісили банер на підтримку полонених моряків

"Звернулася до Москалькової з проханням, щоб Павлу Грибу зробили термінову хірургічну операцію. Адже присутній на судовому засіданні (4 березня 2019 року) український лікар констатував погіршення стану здоров’я хлопця та наголосив, що надані умови тримання несуть загрозу для життя.

Зауважила, що Володимиру Дудці потрібна медична допомога та належні умови тримання. Тетяна Москалькова пообіцяла повторно перевірити умови і стан його здоров’я", - зазначила Денісова.

Також українська омбудсмен додала, що на зустрічі вона ще раз порушила питання щодо поранених військовополонених моряків.

"Москалькова повідомила, що Андрію Ейдеру та Андрію Артеменко проведено обстеження, зараз вони проходять медичне лікування. Василь Сорока цього тижня проходить медичне обстеження для подальшої операції", - повідомила Денісова.

Також вона зазначила, що на зустрічі Москалькова запитала її стосовно Кирила Вишинського, оскільки хоче бути присутньою на судовому засіданні.

Нагадаємо, що Вишинского 9 березня буде етаповано з Херсонського до Київського СІЗО. 20 березня Касаційний кримінальний суд Верховного суду України повинен розглянути скаргу Кирила Вишинського на незаконність його затримання.

Раніше ІА Дивись.info повідомляла, що до визволення захоплених Росією українських моряків та кораблів докладатиме усіх зусиль Туреччина. Президент Туреччини направляв неодноразово свої прохання президентові РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: