На Львівщині підприємство, яке існує майже чотири місяці, встигло виграти тендерів на понад 12 мільйонів

tender

КЗ ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» уклала угоду з ТОВ «Продукти для всіх» на поставку круп вартістю понад 754 тисячі гривень.

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель ProZorro.

Обласна психлікарня оголосила тендер на закупівлю семи видів круп вартістю понад 755 тисяч гривень. На аукціон зголосилися три компанії: ПП «Виробничо-транспортне підприємство «Харчовик», ПП «Товарна База» та ТОВ «Продукти для всіх». Утім, незважаючи на те, що останнє підприємство запропонувало найвищу ціну і навіть не торгувалося під час аукціону, перемога все ж дісталася йому.

Найнижчу ціну запропонувало ПП «Харчовик» у 489 тисяч гривень, але тендерний комітет відхилив пропозицію на підставі невідповідності документів.

ТОВ «Товарна база» готова була поставити товар за ціною у понад 490 тисяч. Спочатку тендерний комітет саме «Товарну базу» оголосив переможцем, але ПП 25 лютого надіслало лист-відмову у зв’язку із складною економічною ситуацією, подорожчанням пального і підвищенням мінімальної заробітної плати. Відтак переможцем автоматично стало ТОВ «Продукти для всіх», яке запропонувало ціну у понад 754 тисячі гривень.

Підписаний договір чинний до 31 грудня 2019 року. Згідно з угодою, підприємство має поставити 4630 кілограмів рисової крупи по 28 гривень за кілограм (з ПДВ), 4630 кілограмів крупи гречаної – по 15,96, 8350 кілограмів вівсяних пластівців – по 19,38 кг, 8520 кілограмів ячмінної крупи – по 12,72, 10520 кілограмів перлової крупи – по 12,72, 8010 кілограмів – по 12,72, 3800 кілограмів пшеничного борошна вищого ґатунку – по 11,04. Ціни коливаються у межах найвищої позначки «Шувару».

Цікаво, що ТОВ «Продукти для всіх» існує лише чотири місяці, але вже встигло отримати державних тендерів на понад 12 мільйонів гривень.

Скрін з аналітичної бази YouControl.

Отже, згідно із даними YouControl, ТОВ «Продукти для всіх» було за реєстрова торік, 15 листопада. Бенефіціар і директор Сергій Федина. Підприємство зареєстроване у Жовтанцях Кам’янка-Бузького району. Дивною є кількість видів діяльності – аж 46 – від вирощування овочів до діяльності у сфері права та відновлення відсортованих відходів. Головний вид діяльності – неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Статутний капітал – 10 тисяч гривень.

Незважаючи на юний вік підприємства, ТОВ «Продукти для всіх», без урахування нинішнього, отримало тендерів на загальну суму 12 358 252 гривень. Серед найбільших замовників відділ освіти Сихівського та Личаківського районів управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, відділ освіти Пустомитівської РДА, а також комунальні заклади Львівської облради.  Один з найбільших тендерів був від відділу освіти Шевченківського і Залізничного районів вартістю майже 2 мільйони гривень.

Цікаво, що, згідно із даними Dozorro, ТОВ «Продукти для всіх» та ПП  «Товарна база», яке відмовилося від тендеру, зустрічалися на торгах 96 разів, 30 разів перемагало ТОВ, а 36 разів – ПП. Наприклад, ці два підприємства брали участь в тендері відділу освіти Шевченківського і Залізничного районів ЛМР на постачання борошно-круп’яної продукції вартістю  мільйон 123 тисячі гривень. Задоволені результатами залишися обидва підприємства, оскільки тендер був розділений на лоти, і кожна фірма підписала по договору.

До речі, ПП  «Товарна база» було зареєстроване торік, 26 листопада, у селі Вербляни на Яворівщині. Кількість видів діяльності – 45. Директор і бенефеціар Іванна Довгунь.  Загальна сума виграних тендерів – понад 11 мільйонів 330 тисяч гривень. Багато договорів підприємство отримало від регіональної філії «Львівська залізниця».

Скрін з аналітичної бази YouControl.

Цікаво, що у профілі директора підприємства Іванни Довгунь у Fb зазначене ще одне місце роботи ПП «Захід Інвест Торг», де підприємиця працювала до грудня 2018 року.

Ця компанія фігурувало у низці розслідувань ІА Дивись.info. ПП «Захід Інвест Торг» активно імітувало конкуренцію з ПП «Агропромислова продовольча компанія».

Більш детально про це можна почитати тут, тут і тут.

До речі, одним із найбільших замовників ПП «Захід Інвест Торг» була знову ж таки регіональна філія «Львівська залізниця», знайомі вже відділи освіти, комунальні заклади ЛОР тощо. 2018 року приватне підприємство отримало тендерів на суму аж у майже 59 мільйонів гривень.

Скрін з аналітичної бази YouControl.

Як бачимо, змінилися назви, а ті, хто змагається за бюджетні гроші, тобто гроші платників податків, залишилися ті самі.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: