Синютка вимагає негайно закрити квест-кімнати, які не дотримуються пожежної безпеки

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

Лише 3 квест-кімнати на Львівщині працюють у відповідності з нормами законодавства.

Про це під час апаратної наради у ЛОДА повідомив начальник служби у справах дітей Володимир Лис.

Нагадаємо, минув місяць від останньої перевірки квест-кімнат на предмет пожежної безпеки. Як з’ясувалося, більшість закладів не виправили виявлених порушень, а у деяких контролерів навіть не допустили до перевірки.

Як розповів заступник начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям Олександр Оношко, із 49 квест –кімнат було перевірено 29, оскільки частина об’єктів не працювала, а у деяких контролерів просто не допустили до перевірки.

Своєю чергою, ініціатор перевірок, начальник служби у справах дітей ЛОДА Володимир Лис розповів, що в результаті перевірок складено списки закладів, які не допустили до перевірки представників контролюючих органів, а також тих, де виявлені порушення були частково усунуті.

«Тільки три заклади після першої та другої перевірки функціонують так, як має бути по законодавству. Решта працюють із частковим порушеннями або з великими порушеннями.  Про перший етап перевірок було розпорядження ще 17 січня. Ми давали місяць. Потім перевірки були з 18 лютого і ми знову давали місяць на виправлення недоліків. Тобто, власники квест-кімнат мали два місяці часу від першого і другого обстеження», – розповів Володимир Лис.

Він запропонував дати закладам ще місяць для усунення порушень. Втім, голова ЛОДА Олега Синютка з такою пропозицією не погодився. Недопущення контролюючих органів у низку квест-кімнат викликало у нього обурення. «Що означає недопущені? Я цього не розумію. Якщо не допускають, то залучіть ті підрозділи, які на 100 відсотків допустять. Не будьте безпомічними», - заявив голова ЛОДА.

Він доручив підготувати документи на закриття закладів, які вчасно не усунули порушень впродовж тижня.

«У людей було два місяці, аби усунути проблеми. Чому вони це не зробили? Тому що не хотіли. Якщо завтра щось станеться, то хто буде винен? Для тих, хто впродовж цього часу не усунули порушень і тих, хто не допустили до перевірок, будь ласка, готуйте відповідні розпорядчі документи для припинення роботи», - заявив Олег Синютка.

Водночас, як розповів у коментарі Дивись.info Олександр Оношко, у перевірених вдруге 29 квест-кімнат є позитивна тенденція щодо усунення порушень, однак у двох із них ситуація вкрай незадовільна.

«Залишаються 2 квест-кімнати в найгіршому протипожежному стані. Це кімнати у Львові, на вулицях Валова та Стороженка. А загалом основними та найгіршими порушеннями є відсутність других виходів з приміщень, відсутність пожежної сигналізації, засобів пожежогасіння. Також зафіксовано непроходження працівниками навчань з пожежної безпеки. За результатами перевірок скеровані листи в органи місцевого самоврядування для прийняття відповідних рішень», - розповів Олександр Оношко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: