Facebook почав пояснювати появу конкретної новини у стрічці

f178db2e-1386-409c-b5ae-3a340f79f347

У новинній стрічці соціальної мережі Facebook з'явилася функція «Чому я це бачу?», яка дозволяє дізнатися причини відображення конкретного запису.

Як йдеться в офіційному блозі соцмережі, за допомогою цієї функції також можна налаштувати частоту появи подібних постів в майбутньому.

Функцію «Чому я це бачу?» Можна викликати через контекстне меню в правому куті публікації. Після цього соцмережа покаже, на основі чого додала пост в стрічку, скільки разів користувач контактував із записами автора в минулому, який тип контенту більше любить, і наведе фактори популярності публікації.

За допомогою нової функції також можна буде контролювати, чи будуть подібні пости з'являтися в стрічці в майбутньому. Наприклад, соцмережа запропонує відписатися або приховати запис.

«Чому я це бачу?» спочатку працювала виключно для рекламних публікацій: за допомогою функції Facebook розповідав, на основі чого показав користувачеві таргетовану рекламу.

Як ідеться у повідомленні, нову функцію будуть вводити поступово починаючи з першого квітня. Вона повинна запрацювати у всіх користувачів до середини травня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: