Gmail виповнилося 15 років: нові функції та найцікавіші факти

image44_1554126303-630x455

На честь ювілею Google анонсує появу двох нових функцій.

Поштовому сервісу Gmail виповнилося 15 років. Він був створений 1 квітня 2004 року та витіснив гігантів ринку Yahoo і Hotmail з перших місць, ставши найпопулярнішим сервісом електронної пошти.

За ці 15 років Gmail став одним з найуспішніших продуктів Google. Цьому посприяв не тільки зручний інтерфейс, але і спам-фільтр, який до цього дня вважається найкращим.

На честь дня народження Google вирішила додати в Gmail дві нові функції: «розумний набір» і планувальник. «Розумний набір» буде підбирати фрази і слова, які ви найчастіше використовуєте, і автоматично вбудовувати їх в лист. А за допомогою планувальника ви зможете задати час для відправлення листа одержувачу. Коли ці функції з'являться в українських користувачів, поки невідомо.

У день народження компанії поштового сервісу ІА Дивись.info вирішила згадати найцікавіші факти про Google та Gmail.

Google родом з гаража

У далекому 1996 році два студенти Стенфордського університету Ларрі Пейдж і Сергій Брін розробили власну пошукову систему. Спочатку вона називалася BackRub, а вже через два роки отримала назву Google. До слова, це слово походить від спотвореного googol - назва числа десять у сотому ступені. Першим офісом компанії був гараж, а весь алгоритм пошукової системи зберігався на десяти 4-гігабайтних жорстких дисках.

Освіта - не головне!

При прийомі на роботу нових співробітників, в Google не дивляться на диплом про закінчення коледжу. Вони вважають, що оцінки і бали ні про що не говорять. Тому в компанії працює досить багато фахівців-самоучок, що не закінчили коледж. До слова про особливості управління персоналом в компанії. Якщо співробітник Google вмирає, його рідні ще протягом 10 років отримують половину зарплати померлого.

А все могло бути інакше

У 1999 році Пейдж і Брін хотіли продати пошуковик, так як робота над ним заважала їх дослідницької діяльності. Але компанія Excite відмовилася купити Google за $ 1 мільйон. Зараз пошуковик варто більше $ 500 млрд, а зірвана угода вважається однією з найбільших помилок в цифрової індустрії.

«Косий» Google

Мало хто знає, що якщо в пошуку вбити анлійскій слово «Askew» (в перекладі - «косою»), то сторінка пошукової видачі буде трохи косою.

«Як відкрити банку кільок двома ложками і тапком»

Кожну хвилину Google обробляє 2 млн пошукових запитів. Здавалося б, люди вже запитали про все, що їм було невідомо. Проте, 16% запитів, які пошуковик обробляє в день, він бачить вперше.

Першоквітневий жарт

Поштовий сервіс Google Gmail був запущений 1 квітня 2004 року. Тому багато хто сприйняв це як першоквітневий жарт. Ще б пак, адже на нові листи можна було зберігати цілий гігабайт даних, в той час як в інших сервісах - кілька мегабайт.

Гуглять всі

Тут сумнівів бути не може. Google - найбільш відвідуваний сайт в світі. На другому місці - Facebook, на третьому - Youtube (який належить тому ж Google).

Google забезпечить вічну молодість

У 2013 році пошуковик заснував компанію Calico, яка займається дослідженнями в області старіння. Мета компанії - перемогти старість. Ну що ж, сподіваємося, у неї вийде.

Старі знайомства

Жінка, яка здавала Пейджу і Брину той самий гараж в їх студентські роки, тепер є головою YouTube (Сьюзан Войжітскі).

Хорошому працівникові - хороший відпочинок

В Google знають відмінний спосіб утримати хороших співробітників. Якщо у людини тимчасово немає роботи, його відправляють у безстрокову відпустку, продовжуючи при цьому платити всю зарплату. Робиться це для того, щоб працівник не пішов в іншу компанію.

«Не будьте злими»

Корпоративний девіз компанії - «Не будьте злими» ( «Do not be evil»). Ця фраза була обрана не випадково, оскільки в Google дуже важливим вважають мир і спокій в колективі, уникнення конфліктів та повну об'єктивність в будь-якій ситуації. Девіз був обраний ще в 2000 році. Правда, рік тому в зв'язку з реструктуризацією офіційним девізом Alphabet став «Робіть правильно» ( «Do the right thing»). Але оригінальний девіз як і раніше використовується всередині Google.

На Google працюють кози

Так-так, ціле стадо з 200 кіз. Справа в тому, що компанії належить велика ділянка землі. Щоб боротися з бур'янами і травою на ньому, Google час від часу наймає стадо кіз. Така послуга не дешевше утримання штату газонокосильників. Але ж кози набагато екологічніше газонокосарок, впевнені в компанії.

Великі угоди укладаються в піцерії

Купівля YouTube, яка стала для Google однією з найважливіших угод в історії, була здійснена в невеликій піцерії Denny's в Пало-Альто. Через деякий час навіть знайшлися очевидці, які стверджували, що учасники переговорів їли піцу і сирні палички.

Googlesucks.com

Компанія є власником домену googlesucks.com (дослівно - «Google відстій»). Просто щоб ніхто інший не міг його купити.

Нескінченний шопінг

Google невпинно продовжує розвиватися і розширюватися, в тому числі за рахунок покупки нових компаній і інвестування в стартапи. В середньому, Google купує одну компанію в тиждень. Тільки на початку минулого літа було куплено 190 стартапів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: